مقدمه: فناوریهای پوشیدنی عموماً به منظور پایش پارامترهای فیزیولوژیکی و علائم حیاتی مانند ضربان قلب، ریتم تنفسی، فشارخون، گلوکز بدن و غیره مورد استفاده قرار میگیرند. با رشد ابتلا به بیماریهای مختلف نظیر حملههای قلبی، سرطان، اختلالات عصبی و دیابت نیاز به پایش مستمر و طولانی مدت برای بیماران بیشتر احساس میشود. بدین ترتیب، به منظور پایش مداوم و پردازش آنی اطلاعات متعلق به بیماران مذبور میتوان از فناوریهای پوشیدنی در حوزه سلامت بهره برد.
روش: بدین منظور پایگاههای اطلاعاتی SID، Magiran، PubMed، ScienceDirect، IEEE، Springer با استفاده از کلیدواژه "Usage of wearable sensors and technologies in health"در پایگاههای اطلاعاتی انگلیسی و از ترکیب "حسگرها و فناوریهای پوشیدنی" در پایگاههای اطلاعاتی فارسی، مورد جستجو قرار گرفتند. همه مقالاتی که به نوعی به بررسی کاربردها و ویژگیهای فناوریهای پوشیدنی در سلامت اشاره داشتند، انتخاب شدند. مقالات تکراری و همچنین مقالاتی که متن کامل آنها در دسترس نبود، از مطالعه خارج شدند.
نتایج: نتیجه جستجو در پایگاههای مذکور 100 مقاله بود. با حذف مقالات تکراری و غیر مرتبط فقط 30 مقاله مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. در این مطالعه پس از بررسی مقالات، کاربردهای عمومی و پزشکی فناوریهای پوشیدنی، پارامترهای فیزیولوژیکی قابل پایش، همچنین بیماریهای قابل کنترل به وسیله فناوریهای پوشیدنی به طور کامل تشریح شده است.
نتیجهگیری: شناخت هر چه بهتر کاربرد فناوریهای پوشیدنی در حوزه سلامت تأثیر انکارناپذیری بر روی پیشرفت آنها خواهد داشت. به کارگیری سیستمهای مذکور در بهبود سطح سلامت افراد نقش مهمی را ایفا میکنند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |