دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 84-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi M, Sharifian R, Bahador F, Asadi F, Farmani A, Afrazandeh S. The Challenges of Picture Archiving and Communication System from the Users’ Perspective in the Teaching Hospitals Equipped with the System . jhbmi 2016; 3 (2) :76-84
URL: http://jhbmi.ir/article-1-140-fa.html
ابراهیمی مریم، شریفیان رکسانا، بهادر فاطمه، اسدی فریبا، فرمانی عاطفه، افرازنده سارا. بررسی موانع و مشکلات سیستم ذخیره و انتقال تصاویر ازدیدگاه کاربران سیستم در بیمارستان‌های آموزشی مجهز به این سیستم . مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1395; 3 (2) :76-84

URL: http://jhbmi.ir/article-1-140-fa.html


کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، مربی، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی فردوس، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ‌ایران.
چکیده:   (8122 مشاهده)

مقدمه: ظهورتجهیزات پزشکی دیجیتال و به کارگیری تکنولوژی در حوزه پزشکی چالش ها و مزایای زیادی را به همراه دارد شناخت موانع و مشکلات پیش روی تکنولوژی‌های جدید در به کار گیری صحیح و اصولی آن تکنولوژی برای مدیران نقش به سزایی دارد؛ هدف ما در این مطالعه بررسی موانع و مشکلات سیستم ذخیره و انتقال تصاویر ازدیدگاه کاربران سیستم است.

روش: پژوهش حاضر، مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی است که در سال 1393 روی 53 نفر از کاربران سیستم PACS انجام می‌شود، ابزار گرد پژوهش پرسشنامه است که پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 0/78 محاسبه گردید. پس از ثبت داده‌ها در SPSS نسخه 18جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی شامل جداول فراوانی، ‌میانگین و شاخص‌های پراکندگی و آنالیز واریانس استفاده می شود.

نتایج: 26/4 درصد از کاربران پنج سال سابقه کار داشتند. 58/5 درصد کاربران با بیشترین فروانی دو تا پنج سال تجربه کار با سیستم را داشتند و 75/5 درصد از کاربران از بخش تصویربرداری تشخیصی به سیستم دسترسی داشتند. نتایج آنالیز واریانس چند متغیره نشان می‌دهد که تنها متغیر محل دسترسی به سیستم معنی‌دار است و میانگین نمره موانع و مشکلات در درمانگاه‌ها بیشتر از سایر بـخش‌ها می‌باشد.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که کاربران نسبت به چالش‌های بیان شده نظر مخالف داشته و این نشان دهنده آن است که کاربران از سیستم رضایت نسبی داشته و اجرای این سیستم تا حدود زیادی موفقیت آمیز بوده است.

متن کامل [PDF 748 kb]   (3786 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/3/27 | پذیرش: 1395/6/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb