دوره 7، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 200-190 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ayani S, Moulaei K, Mahabadi M J. Investigation of the Status of IoT-Based Health Information Systems in a Three-Dimensional Conceptual Framework. jhbmi 2020; 7 (2) :190-200
URL: http://jhbmi.ir/article-1-495-fa.html
عیانی شیرین، مولایی خدیجه، مه ابادی محمد جواد. بررسی جایگاه سیستم‌های اطلاعات سلامت مبتنی بر اینترنت اشیاء در یک چارچوب مفهومی سه بعدی. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1399; 7 (2) :190-200

URL: http://jhbmi.ir/article-1-495-fa.html


دانشجوی دکتری انفورماتیک پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (3266 مشاهده)
مقدمه: توانایی انتقال داده بر بستر اینترنت اشیاء به منظور اخذ تصمیم‌گیری‌های صحیح و به موقع از طریق جمع‌آوری داده‌های دقیق، قدرت تعاملی فرا تصوری را فراهم آورده و به هوشمند شدن دنیای پیرامون و اخذ تصمیمات اتوماتیک منتج گردیده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی جایگاه سیستم‌های اطلاعات سلامت مبتنی بر اینترنت اشیاء در یک چارچوب مفهومی سه بعدی است.
روش: در این مطالعه توصیفی- کاربردی ابتدا به منظور استخراج مطالعات مرتبط به معماری سیستم‌های اطلاعات سلامت مبتنی بر اینترنت اشیاء مرور متون جامعی در پایگاه داده‌های PubMed, Scopus, Web of Science و IEEE صورت گرفت. سپس، جهت تحلیل و طبقه‌بندی اطلاعات استخراج شده و رسیدن به یک اجماع در رابطه با تبیین جایگاه سیستم‌های اطلاعات سلامت مبتنی بر اینترنت اشیاء سه جلسه هم‌اندیشی (با تشکیل یک کمیته تخصصی) برگزار شد.
 نتایج: مطابق با یافته‌ها، جایگاه سیستم‌های اطلاعات سلامت با توجه به اهم عملکرد و کاردبردها در سه سطح ارتباطی جامعه، پروتکل‌های تشخیصی و درمانی و زیر ساخت اینترنت اشیاء تبیین گردید. جانمایی سیستم‌های اطلاعاتی در این چارچوب نمایانگر ارتباط بین بخش‌های مختلف از یک ساختار سازمانی در حوزه سلامت بود که از جمع‌آوری داده در پایین‌ترین سطح تا تولید دانش در بالاترین سطح را شامل می­شود.
نتیجه‌گیری: مفهوم کاربردی اینترنت اشیاء به عنوان زیرساختی اساسی در طراحی اکثر سیستم‌های اطلاعات سلامت فعلی مغفول واقع شده است. بکارگیری مدل پیشنهادی می‌تواند به عنوان راهنمایی برای طراحان و متخصصان فناوری اطلاعات و انفورماتیک پزشکی در طراحی این سیستم‌ها باشد و به افزایش کیفیت طراحی سیستم‌ها منجر گردد.
متن کامل [PDF 716 kb]   (875 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: سیستمهای اطلاعات سلامت
دریافت: 1399/2/9 | پذیرش: 1399/2/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb