دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 210-204 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


کارشناس ارشد مدیریت اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت ارائه خدمات سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (10086 مشاهده)

مقدمه: در راستای اجرای طرح سپاس و راه‌اندازی پرونده الکترونیک سلامت، ایجاد و ثبت حداقل داده‌های ضروری در سیستم اطلاعات بیمارستان امری ضروری به نظر می‌رسد. این مطالعه با هدف ارزیابی میزان رعایت حداقل داده‌های بالینی تدوین شده توسط وزارت بهداشت در سیستم اطلاعات بیمارستان‌های آموزشی‌، خصوصی و تأمین اجتماعی شهر کرمان انجام شده است.

روش: این مطالعه کاربردی به روش توصیفی-مقطعی با استفاده از چک لیست مجموعه حداقل داده‌های تدوین شده توسط وزارت بهداشت انجام شده است. ارزیابی میزان رعایت مجموعه حداقل داده‌ها و ثبت آن‌ها در 5 سیستم اطلاعات بیمارستانی مورد استفاده در 9 بیمارستان آموزشی‌، خصوصی و تأمین اجتماعی در مقطع زمانی نیمه دوم سال 1393 در شهر کرمان انجام شد.

نتایج: نتایج نشان داد که نرم افزار شماره 2 بیشترین میزان مطابقت را (100%) در دارا بودن شاخص داده های دارو و لوازم مصرفی و 97% در ثبت اطلاعات پاراکلینیک و نرم افزار شماره 5 کمترین میزان را به ترتیب (79%) و 86%  دارا بود. هیچ کدام از سیستم‌های اطلاعاتی داده مربوط به مرفولوژی نئوپلاسم و همچنین مکان فوت و نوع زمان فوت از زیر مجموعه داده‌های ثبت تشخیص و فوت را دارا نبودند.

نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت مجموعه حداقل داده‌ها در یکپارچه شدن اطلاعات مربوط به بیماران، پیاده‌سازی مجموعه حداقل داده‌های ابلاغ شده از سوی وزرات بهداشت در نرم‌افزارهای سیستم‌های اطلاعات بیمارستان توسط طراحان سیستم و همچنین رعایت ثبت آن توسط کاربران مراکز درمانی بسیار با اهمیت است.

متن کامل [PDF 685 kb]   (2921 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/26 | پذیرش: 1394/11/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.