دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 144-132 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


پژوهشگر پسادکتری روانشناسی،‌ دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی،‌ دانشگاه شهید بهشتی، تهران،‌ ایران
چکیده:   (8478 مشاهده)

مقدمه: گسترش تکنولوژی‌های نوین ارائه امکانات سلامت را توسعه بخشیده است. رشد گوشی‌های هوشمند و اپلیکیشن‌ها در جهان سطح دسترسی به خدمات سلامت روان را افزایش داده است. هدف از مطالعه حاضر معرفی برنامه‌های کاربردی سلامت روان مبتنی بر شواهد است.

روش: مطالعه حاضر یک پژوهش مروری است. منابع الکترونیکی داخل و خارج از کشور با پایگاه‌های اطلاعاتی SID،‌Iran Medex،Magiran  Scopus،‌Science Direct ، Google Scholar، Psycinfo‌، Pubmed با اعمال محدودیت زمانی مورد جستجو قرار گرفت. 

نتایج: در مجموع 6423 چکیده یافت شد که 12 مقاله با ویژگی‌های مورد نظر همخوانی داشت. اپلیکیشن‌های حاضر در حوزه روانی-آموزشی، ارزیابی، مداخله و ارائه حمایت اجتماعی در حوزه‌های مختلف سلامت روان و نیز اختلالات روان‌شناختی ارائه خدمات دارند. نتایج پژوهش‌های انجام شده مؤید اثربخشی اپلیکیشن‌های سلامت روان در جهت ارتقاء مؤلفه‌های سلامت و تغییر رفتار بود.

نتیجه‌گیری: اپلیکیشن‌های موبایل با موضوع سلامت روان دسترسی به خدمات روان را بالا برده‌اند و موجب ارتقاء بهزیستی روان‌شناختی شده‌اند. از این رو باید طراحی و توسعه اپلیکیشن‌های موبایل در حوزه سلامت روان مورد توجه ویژه قرار گیرد. در این زمینه ملاحظات اخلاقی و امنیت اطلاعات نکاتی است که باید در طراحی و استفاده از آن‌ها برای ارائه خدمات سلامت روان مورد توجه قرار گیرد.

متن کامل [PDF 799 kb]   (5193 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری تشریحی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/10 | پذیرش: 1395/6/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.