دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 271-259 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (6479 مشاهده)

مقدمه: پرونده الکترونیک می‌تواند به عنوان یکی از فناوری‌های کلیدی در عرصه مراقبت سلامت مورد استفاده قرار گیرد که با قابلیت های فراوان خود ابزار کار‌آمدی را برای مستند‌سازی‌، تبادل اطلاعات و مشارکت سازمان‌های مراقبت سلامت فراهم کرده است. لذا مطالعه حاضر با  هدف طراحی پرونده الکترونیک ناباروری با رویکرد طب سنتی صورت گرفت.

روش: این پژوهش از نوع کاربردی- توسعه‌ای بود. پس از تکمیل پرسشنامه نیازسنجی اطلاعاتی توسط 20 نفر از متخصصین طب سنتی، داده ها با استفاده از آمار توصیفی در نرم افزار 22spss تحلیل شد و سیستم بر پایه نتایج طراحی و در نهایت جهت ارزیابی قابلیت استفاده و رضایت کاربران در اختیار 10 نفر از متخصصین طب سنتی قرار گرفت.

نتایج: پزشکان متخصص شرکت‌کننده، اکثریت عناصر داده‌ای پرسشنامه نیازسنجی را ضروری تشخیص داده و  قابلیت استفاده از سیستم را در سطح خوب با میانگین امتیاز 8/6 (از مجموع نه امتیاز) ارزیابی نمودند. سیستم طراحی شده علاوه بر ذخیره، بازیابی و گزارش‌گیری از داده‌ها توانایی تغییر در داده‌های مورد استفاده در سامانه‌، ایجاد فرمهای جدید‌، تغییر نحوه نمایش آیتمها از نظر اندازه و نوع، با نظر کاربر و بدون نیاز به برنامه‌نویسی را دارد.

نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاکی از آن بود که طراحی و پیاده‌سازی پرونده الکترونیک پزشکی یک گام مؤثر در مدیریت داده‌های پزشکی بیماران نابارور با رویکرد طب سنتی می‌باشد. طراحی پرونده الکترونیک ناباروری با رویکرد طب سنتی منجر به افزایش کارایی مؤثر، عملکرد و ذخیره سازی و بازیابی داده‌های سلامت خواهد شد.

متن کامل [PDF 921 kb]   (2041 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/10/26 | پذیرش: 1395/12/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.