دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 285-274 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دکتری مدیریت آموزش عالی ،گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
چکیده:   (7097 مشاهده)
مقدمه: بیماری عروق کرونر قلب، شایعترین بیماری قلبی است و از علل اصلی مرگ در زنان و مردان است. این مطالعه با هدف پیش بینی وضعیت این بیماری با استفاده از روش ترکیب شبکه های عصبی (ترکیب خبره ها) انجام شد.
روش: این تحقیق از نوع تشخیصی و بر روی 200 نفر از مراجعین به مرکز تخصصی قلب و عروق شهرستان تربت حیدریه انجام شد. پرونده مراجعین حاوی اطلاعات دموگرافیک بیماران شامل 13 ریسک فاکتور بود. تولید مدل پیش بینی بیماری عروق کرونر قلب بر اساس شبکه های عصبی پرسپترون چندلایه و سپس جمع بندی نظرات آنها انجام شد.
نتایج: در ابتدا از یک شبکه عصبی پرسپترون چندلایه با الگوریتم پس انتشار خطا استفاده گردید. بهترین معماری توانست با دقت 71/7% بسته بودن عروق کرونر قلب را پیش بینی کند. سپس با افزایش تعداد شبکه ها و تعلیم آنها، ترکیب نتایج با یکدیگر انجام شد. ترکیب خبره ها با روش خطی رأی اکثریت و غیرخطی شبکه عصبی راه گاهی انجام و دقت پیش بینی به ترتیب 75/8 %و 78/3 %به دست آمد.
نتیجه گیری: آنژیوگرافی یک روش تهاجمی و همراه با ریسک هایی مانند سکته قلبی و مغزی است؛ لذا باید از روش های غیرتهاجمی در تشخیص عروق کرونر قلب استفاده کرد. در این مطالعه با افزایش تعداد یادگیرها و سپس ترکیب غیرخطی آنها دقت تشخیص افزایش یافت.
متن کامل [PDF 793 kb]   (3276 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: هوش مصنوعی در حوزه سلامت
دریافت: 1396/5/22 | پذیرش: 1396/9/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.