دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1397 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 480-469 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javid B, Fotouhi- Ghazvini F, Zakeri F S. Determining Blood Glucose Concentration using Near Infrared Spectroscopy: Early Findings. jhbmi 2019; 5 (4) :469-480
URL: http://jhbmi.ir/article-1-276-fa.html
جاوید بهاره، فتوحی قزوینی فرانک، ذاکری فهیمه سادات. اندازه‌گیری غلظت قند‌خون با استفاده از روش طیف‌سنجی مادون قرمز نزدیک: یافته‌های اولیه. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1397; 5 (4) :469-480

URL: http://jhbmi.ir/article-1-276-fa.html


کارشناس ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه قم، قم، ایران
چکیده:   (5743 مشاهده)
مقدمه: بیماری دیابت از جمله بیماری‌هایی است که در جوامع امروزی رشد بسیار زیادی داشته است. افراد مبتلا به دیابت بایستی به صورت مستمر قند‌خون خود را اندازه‌گیری نمایند. در روش‌های متداول اندازه‌گیری قند‌خون، اندازه‌گیری مستمر قند خون دردناک و سخت می‌باشد. از طرفی برای دسترسی هر چه بیشتر بیماران به پزشک و برخورداری از خدمات پزشکی از راه دور، تلفن همراه می‌تواند ابزاری مفید در این زمینه باشد. هدف این پژوهش ارائه یک سیستم مراقبت پزشکی برای نظارت سیار بر بیماری دیابت می‌باشد.
روش: این مطالعه یک مطالعه کاربردی است و سیستم ارائه شده شامل یک حسگر غیرتهاجمی برای اندازه‌گیری قند‌خون با استفاده از روش طیف‌سنجی مادون قرمز نزدیک و یک برنامه کاربردی اندروید است. برای ارزیابی سیستم آزمایش‌هایی بر روی محلول گلوکز و بر روی بدن انجام شد. در این آزمایش‌ها هم حالت عبور و هم حالت بازتاب بررسی شدند.
نتایج: نتایج نشان داد با افزایش غلظت گلوکز در حالت عبور ولتاژ خروجی سنسور افزایش و در حالت بازتاب کاهش می‌یابد. در آزمایش‌های روی بدن و میانگین درصد خطا در حالت عبور 34/14 و در حالت بازتاب 35/9 به دست آمد. همچنین در این مطالعه بررسی‌ها نشان دادند در صورت استفاده ترکیبی از حالات اندازه‌گیری عبور و بازتاب نتایج بهتری به دست می‌آید. در این حالت میانگین درصد خطا 8/27 و خطای جذر میانگین مربعات، 18/52میلی‌گرم بر دسی‌لیتر به دست آمد.
نتیجه‌گیری: در نهایت می‌توان گفت روش طیف‌سنجی مادون قرمز نزدیک می‌تواند در آینده به عنوان جایگزینی برای روش‌های تهاجمی اندازه‌گیری قند خون مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین با استفاده از تلفن همراه می‌توان خدمات پزشکی از راه دور را به بیماران دیابتی ارائه نمود.

 
متن کامل [PDF 1410 kb]   (4097 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت همراه
دریافت: 1396/11/19 | پذیرش: 1397/3/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb