دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 251-244 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Orooji A, Langarizadeh M. Evaluation of the Effect of Feature Selection and Different kernel Functions on SVM Performance for Breast Cancer Diagnosis. jhbmi 2018; 5 (2) :244-251
URL: http://jhbmi.ir/article-1-284-fa.html
اروجی اعظم، لنگری زاده مصطفی. ارزیابی تأثیر انتخاب ویژگی و توابع کرنل مختلف در عملکرد SVM برای تشخیص سرطان پستان. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1397; 5 (2) :244-251

URL: http://jhbmi.ir/article-1-284-fa.html


دکترای تخصصی انفورماتیک پزشکی، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (6826 مشاهده)
مقدمه: سرطان پستان یکی از رایج ترین سرطان ها در میان زنان است. در تصاویر ماموگرافی، تشخیص تومورهای خوش خیم از بدخیم به دلیل شباهت ساختاری کاری دشوار و زمان بر است. یادگیری ماشین یک شاخه از هوش مصنوعی است که میتواند به صورت ابزاری کمکی در کنار پزشک قرار گیرد و آنها را در تصمیم گیری یاری کند. ماشین بردار پشتیبان SVM یکی از رایج ترین روش های یادگیری ماشین است که عملکرد آن به نوع تابع کرنل و ویژگی های ورودی وابسته است. هدف این مطالعه، بررسی تأثیر انتخاب ویژگی و توابع کرنل مختلف در عملکرد SVM میباشد.
روش: این مطالعه از نوع تحلیلی بود و با روش مقایسه ای انجام گرفت. انتخاب بهترین ویژگی ها توسط الگوریتم ژنتیک انجام شد. سپس SVM با توابع کرنلی مختلف شامل چندجمله ای، خطی، توابع شعاعی پایه، درجه دو و پرسپترون چندلایه ابتدا با تمام ویژگیها و سپس با ویژگیهای منتخب آموزش و ارزیابی شد. به منظور ارزیابی عملکرد طبقه بندها از مجموعه داده سرطان پستان ویسکانسین و پیاده سازی مدل ها در متلب انجام شد.
نتایج: نتایج نشان داد که بعد از انتخاب ویژگی عملکرد SVM با تابع کرنل پرسپترون چندلایه کاهش و با تابع کرنل درجه دو افزایش یافت. با این حال، عملکرد توابع کرنل خطی و تابع شعاعی پایه در هر دو حالت مطلوب بود. به طور کلی، بعد از کاهش بعد، بهترین مقدار دقت، ویژگی، حساسیت و صحت به ترتیب به میزان 0/663 ،0/833 ،1/077 و 0/138 درصد کاهش یافت.
نتیجه گیری: روش های مبتنی بر تکنیک های یادگیری ماشین می توانند پزشکان را در تصمیم گیری برای درمان یا تشخیص بیماری یاری کنند.
متن کامل [PDF 715 kb]   (2729 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: داده کاوی
دریافت: 1396/11/29 | پذیرش: 1397/4/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb