دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (5046 مشاهده)
مقدمه: سیستم ذخیره و انتقال تصاویر (PACS) امکان پردازش، آرشیو و ارسال تصاویر پزشکی را به صورت الکترونیکی در بخش‌های مختلف بیمارستان به ویژه بخش اورژانس فراهم می‌سازد. هدف این مطالعه، تعیین تأثیر پیاده‌سازی PACS بر صحت تشخیص پزشکان بخش اورژانس قبل و بعد از پیاده‌سازی PACS بود.
روش: در این مطالعه‌ تحلیلی، در هر دوره، تشخیص‌های پزشکان اورژانس براساس معاینات با تشخیص‌های رادیولوژیست‌ها از همان معاینات مقایسه و در نهایت داده‌های دو دوره با هم مقایسه گردید. در این پژوهش، 380 سی‌تی اسکن در دوره قبل PACS و 509 سی‌تی اسکن در دوره بعد PACS مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل داده‌ها و مقایسه صحت و توافق تشخیص در دوره قبل و بعد از پیاده‌سازی PACS با استفاده از آزمون کای اسکوئر و محاسبه سطح معناداری آماری و به کمک نرم‌افزار SPSS نسخه 24 انجام شد.
نتایج: صحت تشخیص معاینات سی‌تی اسکن از 284 معاینه (75/9 درصد‌) در دوره قبل PACS به 428 معاینه (‌84/4 درصد) افزایش داشت. توافق تشخیص نیز در این معاینات از 306 معاینه (81/8 درصد‌) در دوره قبل PACS به 452 معاینه (‌89/2 درصد‌) رسید. در همه این تغییرات 0/05>P بود که نشان‌دهنده معنادار بودن تغییرات بود.
نتیجه ­گیری: صحت و توافق تشخیص پزشکان اورژانس در معاینات سی‌تی اسکن در دوره بعد PACS نسبت به دوره قبل آن افزایش یافت؛ در نتیجه پیاده‌سازی PACS منجر به افزایش توافق تشخیص بین پزشکان اورژانس و رادیولوژیست‌ها و به دنبال آن افزایش صحت تشخیص پزشکان اورژانس می‌شود.
متن کامل [PDF 1154 kb]   (1133 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سیستمهای تصاویرپزشکی سیستمهای اطلاعات رادیولوژی و PACS
دریافت: 1397/5/1 | پذیرش: 1397/11/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.