دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 130-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


کارشناسی ارشد مهندسی فن‌آوری اطلاعات، مربی، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه سلمان فارسی کازرون، کازرون، ایران
چکیده:   (5153 مشاهده)

مقدمه: فن‌آوری تلفن همراه در ترکیب با تخصص­ های پزشکی، امکان جدیدی به نام سلامت همراه را معرفی کرده که فراهم کننده فرصت­های جدیدی برای بهبود سلامت بیماران است. پذیرش پزشکان جهت استقرار خدمات سلامت همراه، عامل مهمی به شمار می‌رود. مطالعه حاضر عوامل مؤثر بر پذیرش خدمات سلامت همراه توسط پزشکان را مورد بررسی قرار داد.
روش: این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی می‌باشد که جامعه آماری آن را پزشکان شاغل در شهرستان‌های شیراز و کازرون تشکیل داده ­اند. نمونه­ های مطالعه 150 نفر بودند که به روش نمونه­گیری خوشه­ای مرحله‌ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده­ ها، برگرفته از پرسشنامه­ های پژوهش های پیشین بودند که روایی و پایایی آنها مورد بررسی قرار گرفت. روش تحلیل داده ­ها الگوی معادلات ساختاری (SEM) بوده، که با استفاده از دو نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۳ و AMOS نسخه ۲۱ انجام گرفت.
نتایج: تأثیر متغیرهای اضطراب تکنولوژی، سازگاری و مقاومت در برابر تغییر بر سهولت درک شده معنی‌دار می‌باشند. همچنین تأثیر متغیرهای خودکارآمدی، سازگاری، هنجار اجتماعی و مقاومت در برابر تغییر بر سودمندی درک شده معنی‌دار هستند، ضمناً به واسطه سودمندی و سهولت درک شده بر قصد رفتاری نیز تأثیر می‌گذارند. مدل نهایی پژوهش دارای شاخص­های برازش مطلوب بوده است.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، به برنامه­ریزان پیشنهاد می‌شود به منظور فرهنگ­ سازی مناسب برای استقرار خدمات سلامت همراه به وسیله پزشکان، پنج عامل ذکر شده در پژوهش که با پذیرش این سیستم­ ها مرتبط هستند، مورد توجه قرار گیرد.

متن کامل [PDF 1403 kb]   (1111 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت همراه
دریافت: 1397/8/13 | پذیرش: 1397/11/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.