کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی، مرکز آموزشی و درمانی آیتاله موسوی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
چکیده: (4761 مشاهده)
مقدمه: رابط کاربری ضعیف میتواند به عنوان منبع احتمالی بروز خطا و کاهش انگیزه کاربران در استفاده از سیستمهای اطلاعات سلامت مانند سیستم پکس باشد. ارزیابی اکتشافی یکی از روشهای اطمینان از مناسب بودن رابط کاربری در سیستمهای اطلاعات سلامت مانند پکس است.
روش: این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال 1397 با استفاده از مجموعه اصول سیزدهگانه نلسون انجام شد. محیط پژوهش در این مطالعه دانشگاه علوم پزشکی زنجان بود و تحلیل دادهها با استفاده از روشهای آمار توصیفی و تحلیلی در محیط نرمافزار SPSS نسخه 25 انجام گردید.
نتایج: در این مطالعه مجموعاً 130 مشکل از 293 مورد کاربردپذیری یافت شد. بیشترین مشکلات مربوط به کاربردپذیری به ترتیب شامل حریم خصوصی (66/66 درصد)، شفافیت وضعیت سیستم (65/52 درصد) و انعطافپذیری و کارایی استفاده (60 درصد) و کمترین تعداد خطا یا مشکل کاربردپذیری مربوط به مؤلفه تعامل و احترام به کاربر (14/29 درصد) بود.
نتیجهگیری: ارزیابی اکتشافی میتواند ریشه و عامل مشکلاتی را شناسایی نماید که گاهی باعث ایجاد خطای پزشکی یا مقاومت کاربران در استفاده از سیستمهای اطلاعات سلامت شده است؛ بنابراین لازم است توسعهدهندگان سیستمهای بالینی مانند پکس که محصولات آنها در سطح وسیع و در مراکز مهم درمانی مورد استفاده قرار میگیرند، استانداردهای رابط کاربری را در طراحی این سیستمها رعایت نموده و از بروز هرگونه خطا پیشگیری نمایند.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
ارزیابی سیستمهای اطلاعات سلامت دریافت: 1398/4/18 | پذیرش: 1398/6/7