دوره 7، شماره 3 - ( 9-1399 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 292-282 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دکترای مدیریت فناوری اطلاعات، استادیار، گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان، ایران
چکیده:   (2733 مشاهده)
مقدمه: امروزه اینترنت اشیاء برای بیماران و مراقبین سلامت انتقال فرایند درمان بیماران را فراهم کرده و بیماران را قادر به مدیریت و دریافت کمک از گروه مراقبین سلامت و ابزارهای سیار ساخته است. این موضوع به عنوان یک راه‌حل امیدوار کننده به منظور ارتقاء کیفیت مراقبت بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است؛ هدف از مطالعه حاضر بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش دستگاه‌های هوشمند مراقبت‌های بهداشتی با استفاده از مدل پذیرش فناوری ترکیبی می باشد.
روش: در این مطالعه توصیفی –پیمایشی، 169 نفر از بین 300 نفر بیمار بیمارستان گیل واقع در شهر رشت، براساس جدول مورگان برای نمونه انتخاب گردیدند. جهت بررسی فرضیه از پرسشنامه Papa و همکاران و Li و همکاران استفاده شد. برای تحلیل داده ها تکنیک معادلات ساختاری و آزمون t-test به کار گرفته شد.
نتایج: طبق یافته‌های پژوهش تأثیر«نفوذ‌پذیری»، «راحتی»، «ریسک اجتماعی ادراک‌ شده»، «ریسک عملکرد» بر «سودمندی و سهولت ادراک ‌شده»، تأثیر «سودمندی و سهولت ادراک‌ شده» بر «نگرش نسبت به پذیرش دستگاه‌های هوشمند مراقبت بهداشتی» و در نهایت تأثیر «نگرش نسبت به پذیرش دستگاه‌های هوشمند مراقبت بهداشتی» بر «قصد رفتاری استفاده از این دستگاه‌ها» تأیید شد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که مدل فناوری ترکیبی در شناسایی و بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش دستگاه‌های هوشمند مراقبت بهداشتی می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد و به عنوان یک منبع اطلاعاتی مهم جهت استفاده از این دستگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 855 kb]   (817 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: هوش مصنوعی در حوزه سلامت
دریافت: 1398/8/1 | پذیرش: 1399/4/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.