دوره 7، شماره 4 - ( 12-1399 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 367-354 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشیار، دانشکده فناوری اطلاعات و مهندسی کامپیوتر، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
چکیده:   (2566 مشاهده)
مقدمه: بیماری «فشار‌خون بالا» از جمله‌ شایعترین عارضههای سلامتی به شمار می‌رود. از این بیماری به دلیل تأثیر آن در بروز بیماریهای خطرناکتر دیگری از جمله بیماری‌های قلبی-عروقی و انواع سکته و همچنین نداشتن علائم و نشانه‌های خاص، به‌عنوان مرگ خاموش یا قاتل خاموش یاد میشود. ازاینرو تشخیص به موقع، کنترل و درمان آن اهمیت زیادی در سیستم‌های بهداشتی داشته و موجب پیشگیری از بروز بیماریهای تأثیر‌پذیر از آن خواهد شد. براساس پژوهش‌های صورت گرفته، نشان داده شده است که رابطه‌ محکمی بین سابقه‌ برخی از بیماری‌ها در والدین و ابتلاء فرزندان آن‌ها به فشار خون بالا، وجود دارد.
روش: در این پژوهش با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده از دو مرکز بهداشت واقع در استان اردبیل و به‌کارگیری تکنیک‌های داده‌کاوی و نرم‌افزار Rapid Miner، تأثیر سوابق بیماری‌های والدین در احتمال ابتلاء به فشارخون بالا در فرزندان مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج: نتایج حاصل حاکی از این نکته ارزشمند است که استفاده از اطلاعات پیشینه بیماری والدین مانند فشار‌خون بالا، عروق کرونر زودرس، هیپرکلسترولمیا و تیروئید، نقش بسزایی در پیش‌بینی درست بیماری فشار‌خون در فرزندان دارد و باعث افزایش ۵% کارایی مدل پیش‌بینی کننده‌ای که از روی نمونه‌های جمع‌آوری شده و با استفاده از تکنیک‌های داده‌کاوی ایجاد شده است، می‌شود.
نتیجه‌گیری: با این که وجود برخی بیماری‌ها به خصوص فشار‌خون بالا در والدین خطر ابتلاء به فشار‌خون بالا در فرزندان را بیشتر می‌کند؛ اما در نهایت ویژگی‌های فردی تعیین کننده اصلی بروز این عارضه هستند.
متن کامل [PDF 1039 kb]   (807 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: هوش مصنوعی در حوزه سلامت
دریافت: 1398/8/23 | پذیرش: 1399/2/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.