دوره 6، شماره 4 - ( 12-1398 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 367-358 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی دکتری انفورماتیک پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان،کرمان، ایران
چکیده:   (7846 مشاهده)
مقدمه: در اواخر سال 2019 بیماری همه‌گیر کرونا در شهر ووهان کشور چین شیوع پیدا کرد و به سرعت تمامی جهان را درگیر خود کرد. از طرفی دیگر شایان ذکر است که فناوری اطلاعات در نظام سلامت کنونی نقش بسزایی دارد؛ بنایراین هدف از این مطالعه تعیین نقش سلامت الکترونیک در طول شیوع بحران بیماری کرونا بود.
روش: در این مطالعه مروری، مطالعات انجام شده از دسامبر 2019 تا 7 مارس 2020 با جستجوی کلمات کلیدی در پایگاه داده‌های الکترونیک PubMed، Web of Science و Scopus جستجو شدند، همچنین از موتور جستجوی Google استفاده گردید. در مجموع از 47 مطالعه مرتبط یافت شده، 21 مقاله براساس عنوان پژوهش این مطالعه شناسایی شد. پس از اعمال معیارهای ورود و خروج، در نهایت 5 مقاله اصلی و 3 گزارش برای بررسی انتخاب شدند.
نتایج: در مطالعات بررسی شده به نقش مؤثر سلامت الکترونیک در تشخیص بیماران مبتلا به کرونا، چگونگی شیوع این بیماری، آموزش‌های مربوط به پیشگیری و شناسایی نقاط پرخطر اشاره شد. از جمله فناوری‌های پرکاربرد می‌توان به پزشکی از راه دور، الگوریتم‌های یادگیری ماشین، یادگیری عمیق، شبکه‌های عصبی و سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی اشاره کرد.
نتیجه­گیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که دولت‌ها و متخصصان انفورماتیک پزشکی می‌توانند از تجارب نقش سلامت الکترونیک در شیوع بحران بیماری کرونا برای مقابله با هر گونه بیماری همه‌گیر در آینده درس بگیرند تا مانع از هر گونه تهدید جانی ملل، رکود اقتصادی و در نهایت پاسخ سریع در مواقع فوق بحرانی گردند.
 
متن کامل [PDF 1079 kb]   (2909 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری سیستماتیک و متاآنالیز | موضوع مقاله: فناوری اطلاعات سلامت
دریافت: 1398/12/26 | پذیرش: 1398/12/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.