دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 73-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehdizadeh H, Esmaeili N. The Use of Telemedicine in the Diagnosis of Skin Diseases: Review of Clinical Outcomes. jhbmi 2014; 1 (1) :63-73
URL: http://jhbmi.ir/article-1-61-fa.html
مهدی زاده حامد، اسماعیلی نفیسه. کاربرد پزشکی از راه دور در تشخیص بیماری­های پوستی: مروری بر نتایج بالینی. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1393; 1 (1) :63-73

URL: http://jhbmi.ir/article-1-61-fa.html


گروه پوست دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
چکیده:   (14638 مشاهده)

مقدمه: تله‌درماتولوژی بیش از یک دهه است که به صورت قابل توجهی مورد توجه ارائه‌دهندگان خدمات پزشکی از راه دور قرار گرفته است. دلایل زیادی از جمله ایمنی، دقت تشخیصی بالا در مقایسه با معاینه حضوری، تشخیص‌گذاری مبتنی بر تصویر و هزینه نسبتاً پایین جهت نصب سیستم‌های مورد نیاز، باعث موفقیت قابل توجه تله‌درماتولوژی شده است. در این مقاله با معرفی تله‌درماتولوژی و انواع آن، نتایج مطالعات مختلف صورت گرفته در حوزه بالینی در مقایسه با روش معاینه حضوری بررسی شده است.
 روش: این مطالعه مروری با استفاده از منابع کتابخانه‌ای موجود و جستجو در پایگاه داده‌های اینترنتی انجام شده است. مقاله‌های منتشر شده بین سال‌های 2000 تا 2014 درحوزه تله‌درماتولوژی مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج: بررسی‌ها نشان می‌دهد که به‌طور متوسط، میزان تطابق تشخیص‌های ارائه شده در تشخیص بیماری‌های پوستی از راه دور نسبت به روش مراجعه حضوری 4/79 درصد، میزان تطابق طرح‌های درمانی 7/76 درصد و میزان کاهش مراجعات حضوری 6/55 درصد می-باشد. در مورد هزینه‌های ارائه خدمات پوستی نیز کاهش قابل توجه هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم برای بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات مراقبتی نشان‌دهنده هزینه-اثربخش بودن به‌کارگیری این روش در ارائه خدمات تخصصی و مراقبتی پوستی می‌باشد.
نتیجه‌گیری: اگر چه بیشتر محققان و صاحب‌نظران در مورد موثر بودن استفاده از این فن‌آوری برای ارائه خدمات تخصصی و افزایش دسترسی به این خدمات اتفاق نظر دارند، اما این روش، راه حل نهایی برای غلبه بر تمامی مشکلات مربوط به کمبود منابع مالی و انسانی در نظام سلامت محسوب نمی‌شود. بلکه باید به عنوان راه حلی مکمل برای رفع بخشی از مشکلات موجود بر سر راه ارائه مراقبت‌های با کیفیت، مورد توجه قرار گیرد.

متن کامل [PDF 831 kb]   (6561 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری تشریحی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/6/1 | پذیرش: 1393/8/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb