دوره 9، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 208-196 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


کارشناس ارشد انفورماتیک پزشکی، مرکز تحقیقات علوم و فناوری‌های زیستی و سلامت پلیس، معاونت بهداشت، امداد و درمان، فرماندهی انتظامی، تهران، ایران
چکیده:   (1412 مشاهده)
مقدمه: پیشرفتهای اخیر در حوزه تجهیزات همراه، فرصتهای مناسبی در راستای ارائه خدمات مؤثرتر و کم هزینهتر برای افراد مبتلا به بیماریهای مزمن ارائه داده است. با توجه به شیوع نسبتاً بالای اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) در ایران و عدم وجود اپلیکیشن بومی در خودمدیریتی عوارض متعدد این اختلال، در پژوهش حاضر به طراحی و ارزیابی اپلیکیشن سلامت همراه در خودمدیریتی PTSD پرداخته شد.
روش: این مطالعه کاربردی- توسعهای در دو مرحله صورت پذیرفت. در مرحله اول، پس از بررسی متون، نیازها و انتظارات اپلیکیشن شناسایی شد. سپس بر اساس نیاز‌های شناسایی شده، اپلیکیشن مدل‌سازی، طراحی و سپس با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی جاوا و کاتلین تولید و آزمایش شد. در مرحله دوم، کاربردپذیری اپلیکیشن تولید شده توسط متخصصین و کاربران مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: سرویسهای ارائه شده در اپلیکیشن عبارت‌اند از: ارائه آموزش روانی، مهارت‌های مقابله­ای، تمرین تنفسی، آرامش‌بخشی، تأثیر گذاری مثبت، حمایت‌های اجتماعی، خودارزیابی، ارائه یادآور، پیوند‌های مفید و خود نظارتی. از دید متخصصین، اپلیکیشن از کیفیت قابل قبول (78/25%) و از دیدگاه کاربران نسبتاً قابل قبول بود (68/67%). متخصصین در فرآیند ارزیابی، بیشترین رضایت را از عملکرد اپلیکیشن ( 80%) و کاربران بیشترین رضایت را از سهولت استفاده از اپلیکیشن (76%) داشنتند.
نتیجه‌گیری: به کارگیری اپلیکیشن میتواند در ارتقای دسترسی مبتلایان PTSD به خدمات مراقبت بهداشتی مفید واقع شده و ضمن صرفهجویی در زمان و هزینه‌ها، در خودمدیریتی این اختلال مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 1404 kb]   (918 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت همراه
دریافت: 1401/9/4 | پذیرش: 1401/11/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.