دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 41-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (9410 مشاهده)

مقدمه: مدارک پزشکی الکترونیکی یکی از فناوری‌های نوین برای بهره‌برداری از اطلاعات سلامت است که به عنوان سیستمی با ارزش، جهت دسترسی به اطلاعات بیمار در بیمارستان‌ها شناخته شده ‌است. هدف از این مطالعه تعیین امکان استقرار سیستم مدارک پزشکی الکترونیکی از دیدگاه کارکنان مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی شهر شیراز بوده ‌است.
روش: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می‌باشد که اطلاعات آن از طریق پرسشنامه جمع‌آوری گردید. جامعه پژوهش کارکنان بخش مدارک پزشکی بیمارستان‌های آموزشی شیراز بوده است. نمونه گیری به صورت خوشه‌ای یک مرحله‌ای انجام گردید. برای تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS نسخه 17و آزمون‌های آماری توصیفی و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید.
نتایج: در میان بیمارستان‌های مورد مطالعه میزان آگاهی افراد نسبت به مدارک پزشکی الکترونیک در حد زیاد بود (x=3/66) و الزامات فنی‌، الزمات سازمانی و الزامات قانونی در همه بیمارستان‌ها تا حدودی وجود دارد و در بین بیمارستان‌ها نیز تفاوت معنا‌داری وجود ندارد (0/05نتیجه‌گیری: پیشنهاد می‌شود مسئولین مربوطه با در نظر گرفتن الزامات فنی، سازمانی و قانونی مربوط به مدارک پزشکی الکترونیکی در جهت پیاده سازی و اجرای آن تصمیمات لازم را اتخاذ نمایند.

متن کامل [PDF 686 kb]   (2469 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/3/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.