دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 194-186 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moghadasi H, Abolhassani M, Kazemi A. Presenting an Object- Oriented Functional Model for Diabetes Registry Software. jhbmi 2016; 3 (3) :186-194
URL: http://jhbmi.ir/article-1-84-fa.html
مقدسی حمید، ابوالحسنی مرجان، کاظمی علیرضا. ارائه مدل عملیاتی شی‌ءگرا برای سیستم نرم‌افزار دیابت رجیستری. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1395; 3 (3) :186-194

URL: http://jhbmi.ir/article-1-84-fa.html


دانشجوی ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (7760 مشاهده)

مقدمه: رجیستری در راستای گردآوری‌، پردازش و توزیع اطلاعات بیماران دیابتی نیازمند یک سیستم نرم‌افزاری می‌باشد. در این حوزه‌، نرم‌افزاری که بتواند به طور کامل نیازهای کاربران را برطرف نماید موجود نمی‌باشد. به همین دلیل به عنوان اولین قدم در طراحی یک نرم‌افزار دیابت رجیستری ارائه یک مدل عملیاتی شی‌گرا در راستای پیاده‌سازی کاراتر این نرم‌افزار می‌تواند سودمند باشد.

روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی می‌باشد که با مطالعه فرآیندها و مدل‌های عملیاتی سیستم دیابت رجیستری، الزامات و مختصات یک سیستم نرم‌افزاری رجیستری استخراج گردیده است‌. جامعه پژوهش متشکل از مدل‌های عملیاتی سیستم نرم‌افزاری دیابت رجیستری در ایران و سایر کشورها می‌باشد. روش جمع‌آوری اطلاعات مطالعه متون و مصاحبه می‌باشد که با استفاده از منابع و پرسشنامه انجام گردید.

نتایج: طی بررسی انجام شده بر روی  مدل‌های عملیاتی نرم‌افزارهای دیابت رجیستری موجود،نتایج حاصل در قالب یک مدل عملیاتی شی‌گرابرای سیستم نرم‌افزاری دیابت رجیستری طراحی گردید.درآخر،فرآیندهای اصلی یک سیستم دیابت رجیستری در پنج یوزکیس بیماریابی، گردآوری داد‌ه‌های درمانی‌، چکیده‌سازی و کدگذاری، گزارش‌دهی و پیگیری فعال قرار گرفتند.

نتیجه‌گیری: با توجه به پیچیدگی و گسترش بیماری دیابت و نیاز روزافزون به مدیریت بهینه‌تر داده‌ها‌، طراحی و به کارگیری نرم‌افزارهای جامع دیابت رجیستری در سطح بیمارستان‌ها ضروری است. با تجزیه‌و‌تحلیل دقیق نیازمندی‌های یک سیستم نرم‌افزاری و مدل‌سازی آن می‌توان انتظار داشت که در نهایت به پیاده‌سازی کارای آن نرم‌افزار دست یافت. وجود یک نرم‌افزار به خوبی طراحی شده در دیابت رجیستری می‌تواند با خودکارسازی فرآیندهای دیابت رجیستری در نهایت باعث صرفه‌جویی در زمان، منابع مالی و انسانی گردد.

متن کامل [PDF 778 kb]   (1786 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/22 | پذیرش: 1395/9/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb