مقدمه: اهمیت نقش کاربران در موفقیت یا شکست سیستمهای اطلاعات بیمارستان و عوامل مؤثر بر پذیرش آن در پیادهسازی موفق این سیستمها آشکار است. هدف پژوهش حاضر شناخت وضعیت پذیرش و استفاده کاربران بخش مدارک پزشکی از سیستمهای اطلاعات بیمارستان در بیمارستانهای آموزشی اصفهان با استفاده از مدل UTAUT بود.
روش: مطالعه حاضر کاربردی و تحلیلی بود. جامعه پژوهش کارکنان بخش مدارک پزشکی ۱۱ مورد از بیمارستانهای آموزشی شهر اصفهان بود، از واحدهای این بخش (شامل پذیرش، کدگذاری، بایگانی و آمار) یک کاربر در دسترس انتخاب شد. از آنجا که در برخی از واحدهای بایگانی سیستم اطلاعات بیمارستان فعال نیست، در مجموع ۳۹ نفر وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه مورد تأیید ۱۰ نفر از اساتید قرار گرفت و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ ۸۹ درصد به دست آمد. دادهها با ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یکطرفه و متناظر ناپارامتری و آزمون کروسکال والیس و با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۲۱ تحلیل شد.
نتایج: یافتهها حاکی ازهمبستگی قوی بین تمایل رفتاری با انتظار عملکردی (۰/۴۸۸=r)، تأثیرات اجتماعی (۰/۶۰۷=r) و انتظار کوششی (۰/۳۰۴=r) و همبستگی ضعیف بین تمایل رفتاری و شرایط تسهیل کننده (۰/۱۹۷=r) بود.
نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که کارکنان بخش مدارک پزشکی در بیمارستانهای آموزشی اصفهان استفاده از سیستم اطلاعات بیمارستان را موجب پیشرفت عملکرد شغلی خود میدانند و به نظر میرسد جهت ارتقای سیستمهای موجود، انتظارات و نیازهای کاربران یک عامل مهم به منظور اجرای موفق سیستمهای اطلاعاتی در بخش سلامت باشد.