جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای توکل

ناهید توکلی، دکتر مریم جهانبخش، دکتر قاسم یادگارفر، نرگس رنجبر،
دوره ۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: اهمیت نقش کاربران در موفقیت یا شکست سیستم‌های اطلاعات بیمارستان و عوامل مؤثر بر پذیرش آن در پیاده‌سازی موفق این سیستم‌ها آشکار است. هدف پژوهش حاضر شناخت وضعیت پذیرش و استفاده کاربران بخش مدارک پزشکی از سیستم‌های اطلاعات بیمارستان در بیمارستان‌های آموزشی اصفهان با استفاده از مدل UTAUT بود.

روش: مطالعه حاضر کاربردی و تحلیلی بود. جامعه پژوهش کارکنان بخش مدارک پزشکی ۱۱ مورد از بیمارستان‌های آموزشی شهر اصفهان بود، از واحدهای این بخش (شامل پذیرش، کدگذاری، بایگانی و آمار) یک کاربر در دسترس انتخاب شد. از آنجا که در برخی از واحدهای بایگانی سیستم اطلاعات بیمارستان فعال نیست، در مجموع ۳۹ نفر وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه مورد تأیید ۱۰ نفر از اساتید قرار گرفت و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ ۸۹ درصد به دست آمد. داده‌ها با ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یکطرفه و متناظر ناپارامتری و آزمون کروسکال والیس و با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۱ تحلیل شد.

نتایج: یافته‌ها حاکی ازهمبستگی قوی بین تمایل رفتاری با انتظار عملکردی (۰/۴۸۸=r)‌، تأثیرات اجتماعی (۰/۶۰۷=r) و انتظار کوششی (۰/۳۰۴=r) و همبستگی ضعیف بین تمایل رفتاری و شرایط تسهیل کننده (۰/۱۹۷=r) بود.

نتیجه ­گیری: نتایج حاکی از آن است که کارکنان بخش مدارک پزشکی در بیمارستانهای آموزشی اصفهان استفاده از سیستم اطلاعات بیمارستان را موجب پیشرفت عملکرد شغلی خود می‌دانند و به نظر می‌رسد جهت ارتقای سیستم‌های موجود، انتظارات و نیازهای کاربران یک عامل مهم به منظور اجرای موفق سیستم‌های اطلاعاتی در بخش سلامت ‌باشد.


مریم اقبالی زارچ، رضا توکلی مقدم، محمد مهدی سپهری، فاطمه اصفهانیان، امیر آذرون،
دوره ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: ابتلا به بیماری دیابت و تأثیر آن بر روی عملکردهای فردی و اجتماعی بیماران، هزینه‌های بالایی برای جوامع ایجاد می‌کند. با کنترل قندخون بیماران دیابتی می‌توان از بروز عوارض ناگوار این بیماری جلوگیری نمود. مطالعه پیش رو با هدف بهینه‌سازی درمان دارویی بیماری دیابت نوع ۲ انجام شده است.
روش: در این مطالعه کاربردی- پیمایشی، زمان‌بندی و توالی درمان‌های دارویی کنترل قندخون با رویکرد فرآیند تصمیم‌گیری مارکوف مدل می‌شود. برای نزدیکی مدل به واقعیت، مباحث هزینه­ای، ارزش زمانی پول و تورم در نظر گرفته می‌شود تا درمان دارویی بیماری دیابت، به صورت اقتصادی برنامه‌ریزی شود. مصرف داروهای ضد دیابت، باعث بروز هایپوگلیسمی در بیماران دیابتی با سنین بالا می‌شود. از این رو، رویکرد پیشگیری از هایپوگلیسمی در سنین بالا، بر روی مدل پیشنهادی اعمال و تأثیر آن مورد تجزیه و تحلیل قرار داده شد. عملکرد مدل پیشنهادی و کارآیی سیاست بهینه حاصل، با گایدلاین‌‌های بالینی مورد مقایسه قرار گرفت. به منظور بررسی رفتار مدل، تجزیه و تحلیل حساسیت بر روی پارامترهای هزینه‌ای نیز صورت پذیرفته است.
نتایج: مدل پیشنهادی عملکرد بهتری نسبت به گایدلاین بالینی بیماری دیابت برای کنترل قندخون نشان داده است. مباحث هزینه‌ای بر روی برنامه درمانی تأثیرگذار بوده و لازم است که برای برنامه‌ریزی اقتصادی درمان دارویی بیماری دیابت لحاظ شود.
نتیجه­ گیری: با بهینه‌سازی تصمیم‌های درمان دارویی بیماری دیابت می‌توان نه تنها دوره عمر با کیفیت بیماران را بهبود بخشید، بلکه از هزینه‌های بالای آن بر روی نظام سلامت کشورها جلوگیری نمود.

 

الهام توکل، ولی نوذری، علی پیرزاد، سید احسان امیر حسینی، علی عبداللهی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: منظور از تخمین هزینه نرم‌افزار سیستم اطلاعات بیمارستانی، برآورد هزینه و زمان مورد نیاز برای توسعه این نرم‌افزار سیستم اطلاعات بیمارستانی پیش از شروع پروژه است که تا پایان تولید و توسعه سیستم ادامه دارد. تخمین هزینه نرم‌افزار برای تولید سیستم اطلاعات بیمارستان، یکی از دغدغه‌های مهم مدیریت پروژه شرکت‌های حوزه سلامت، تلقی می‌شود. الگوهای تخمین هزینه که در مراحل اولیه ساخت پروژه با حداقل اطلاعات موجود از پروژه، هزینه ساخت سیستم را تخمین می‌زنند، سودمند و مورد نیاز هستند. روش تخمین هزینه مناسب، امکان کنترل مؤثر زمان و هزینه ساخت سیستم را فراهم می‌نماید.
روش: در این مطالعه گذشته ­نگر ۲۳ نرم‌افزار متن‌باز سیستم اطلاعات بیمارستانی انتخاب شد و میزان هزینه طراحی نرم‌افزار و ۱۶ متغیر مستقل از هر نرم‌افزار سیستم اطلاعات بیمارستانی استخراج شد. سپس داده‌ها به مجموعه آموزشی و تست تبدیل شدند و به کمک الگوریتم درخت تصمیم پیوسته یک مدل پیش‌بینی برای تخمین هزینه سیستم اطلاعات بیمارستانی طراحی گردید. سپس الگوریتم با چهار الگوریتم پیوسته دیگر مورد ارزیابی قرار گرفت.
 نتایج: در این مطالعه با روش ۱۰-Fold الگوریتم درخت تصمیم پیوسته اجرا گردید و جهت ارزیابی از دو پارامتر میانگین مربعات خطا و درصد میانگین خطای مطلق استفاده گردید و در مدل پیشنهادی به خطای ۳۱/۷۴ واحد در میانگین مربعات خطا و خطای ۱۷% برای درصد میانگین خطای مطلق به دست آمد.
نتیجه ­گیری: در این مطالعه نشان داده شد که مدل پیشنهادی دارای خطای قابل قبولی است که نسبت به روش‌های مشابه بهتر عمل کرده است و می‌توان از آن برای تخمین هزینه سیستم های اطلاعات بیمارستانی  استفاده نمود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb