مقدمه: امروزه یکی از شایعترین علت مرگ بزرگسالان در سراسر دنیا سکته قلبی میباشد. طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۱۱ تا ۱۵ درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از سکته قلبی است و در جهان، ایران بالاترین آمار مرگ ناشی از بیماری قلبی را دارا میباشد. تخمین زده شده که در سال ۲۰۲۲، مرگ و میر ناشی از این بیماریها به ۲۰ میلیون نفر افزایش یابد؛ بنابراین پیشبینی کردن این بیماری از جمله مباحث چالش برانگیز در مبحث پزشکی میباشد و امروزه اکثر سیستمهای پیشبینی با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به وجود آمدهاند.
روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و توصیفی است، که در سال ۱۴۰۱ با استفاده از اطلاعات ۶۰۰ نفر از افراد مراجعه کننده به بیمارستان پیمانیه و مطهری شهرستان جهرم انجام شده است. در این پژوهش دادهها بر اساس منابع موجود از هر دو بیمارستان جمعآوری شدند. به منظور پیادهسازی و ارزیابی نتایج از زبان برنامهنویسی متلب استفاده شده است.
نتایج: پارامترهای بهکاررفته در این پژوهش جزء پارامترهای دستهبندی میباشد که شامل: نرخ دستهبندی، صحت، فراخوان و F سنجش میباشند که بهترتیب مقادیر ۹۰/۷، ۹۰/۲، ۹۱/۵ و ۹۰/۸ به دست آمده است.
نتیجهگیری: نتایج نشان میدهند که مدل پیشنهادی قادر خواهد بود که با درصد بالایی احتمال وقوع سکته را پیشبینی کند