مقدمه: از زمان شروع سال ۲۰۲۰، SARS-CoV-۲ به طور قابل توجهی باعث بیماری تعداد زیادی از افراد شده و تحقیقات گستردهای را به سوی خود جلب کرده است. پپتیدهای ضد میکروبی به دلیل ایمنی، کارایی و ویژگی منحصر به فرد خود به عنوان یک راه امیدوارکننده برای درمان پاتوژنهای ویروسی در حال ظهور شناخته میشوند.
روش: در این مطالعه ابتدا ۱۰۴ پپتید طبیعی ضدمیکروبی از پایگاههای داده APD انتخاب شدند. سپس با سرور pepfold۳ ساختار سوم پپتیدها مدلسازی شد. ساختارها پس از اصلاح و بهینهسازی آماده عملیات داکینگ شدند. متعاقباً داکینگ پپتید-پروتئین با نرمافزار اتوداک وینا انجام شد. بهترین کمپلکس پپتید-پروتئین که انرژی اتصال مناسبی در خروجی داکینگ داشت برای شبیهسازی مولکولی با برنامه گرومکس انتخاب شد. شبیهسازی به مدت ۱۰۰ نانوثانیه در دمای ۳۱۰ درجه کلوین و pH:۷ انجام شد. از میدان نیروی gromos۵۴a۷ و مدل آب spc به عنوان حلال استفاده گردید.
نتایج: نتایج به دست آمده از دینامیک مولکولی، پایداری ساختار کمپلکسها و محاسبات انرژی را بررسی میکند. آنالیزهای RMSD، RMSF، شعاع ژیراسیون و SASA نشان داد که کمپلکس پپتید-پروتئین در طی شبیهسازی پایدار است و آنالیزهای LJ، CL، HBond و ΔG جهت محاسبه انرژی بین پپتید و پروتیئن Spike انجام شد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که پپتیدهای ضدمیکروبی میتوانند به عنوان مهارکننده و با انرژی اتصال مطلوبی به پروتئین اسپایک SARS-CoV-۲ متصل شوند و در نتیجه، این پپتیدها میتوانند برای مطالعات درمانی و تجربی Covid-۱۹ استفاده شوند.