دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 83-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران.
چکیده:   (8787 مشاهده)

مقدمه: استفاده از اطلاعات بیماران سرطانی هنگامی میسر است که این اطلاعات به طور صحیح سازماندهی و طبقه بندی گردد که این امر از طریق کدگذاری تشخیص­ها و اقدامات درمانی انجام می­شود. لذا هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان صحت کدگذاری نئوپلاسم­ها در بیمارستان سیدالشهداء اصفهان در سال 1390 بوده است.

روش: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بوده است جامعه پژوهش پرونده­های شش ماهه دوم سال 1390 بوده و 308 پرونده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش نیز یک چک لیست محقق ساخته بود که پس از تعیین روایی مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل داده­ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 16 و آمار توصیفی انجام گردید.

نتایج: از بررسی پرونده­های مورد بررسی به این نتیجه رسیدیم که میزان صحت کدگذاری پرونده­ها در بیمارستان 68% بوده است. همچنین بیشترین میزان صحت کدگذاری مربوط به نئوپلاسم بافت همبند با 94% صحت بوده است.

نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد می­شود کدگذاری ریخت شناسی نئوپلاسم­ها و Z کدهای مربوطه در دستور کار کدگذارن قرار گیرد. همچنین پیشنهاد می­شود برای افزایش سطح صحت کدگذاری نئوپلاسم­ها دوره­های آموزشی کدگذاری مدونی در دستور کار قرار گیرد.

متن کامل [PDF 674 kb]   (3262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/15 | پذیرش: 1394/6/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.