مقدمه: در این تحقیق عملکرد 3 نانوموتور بر روی 15 پپتید ترانس ممبرن پروتئین پیشساز آمیلوئید بتا از طریق شبیهسازی دینامیک مولکولی انجام گرفت.
روش: در این مطالعه 14 نوع موتانت و 1 نوع نرمال پپتید ترانس ممبرن پروتئین پیش ساز آمیلوئید بتا از پایگاه داده NCBI به دست آمده و سپس شبیهسازی با استفاده از نرم افزارDesigner Ascalaph انجام شد. 15 پپتید با ساختارهای 3 بعدی پایدار سنتز شده، برای ورود به مرحله شبیهسازی انتخاب و سپس با استفاده از نرمافزار HyperChem، به مدت 30.000 پیکو ثانیه پپتیدها در مجاورت نانوموتورهای بیست الکله، هایپرسینی و رتینولی سنتز شده قرار داده شدند. سرانجام 4 پارامتر؛ انرژی آزاد، انرژی بین مولکولی، پتانسیل و مجذور مربع اختلاف مقادیر، از نرم افزار استخراج و نسبت تغییرات آنها محاسبه گردید.
نتایج: هر نانوموتوری نسبت به پپتیدهای متفاوت دارای عملکردی متفاوت است. نانوموتور هایپرسینی بر پپتید 5، نانوموتور رتینولی بر پپتید 10 و نانوموتور بیست الکل نیز تا حدودی بر روی پپتید 4 بهترین عملکرد را داشتند. اما چون هر نانوموتوری تنها بر روی پپتید موتانتی خاص تأثیرگذار است و آلزایمر ناشی از موتاسیونهای مختلف میباشد، نمیتوان برای درمان آلزایمر تنها از یک نوع نانوموتور بهره برد.
نتیجه گیری: میتوان نتیجه گرفت که در تحقیقات درمانی آلزایمر با در نظر گرفتن ساختار سه بعدی و پارامترهای دینامیکی، نانوموتور رتینولی بر روی پپتید موتانت ترانس ممبرن بسیار ایده آل بوده و میتواند راهکار درمانی مناسبی باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |