دوره 7، شماره 1 - ( 3-1399 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 90-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دکتری تخصصی انفورماتیک پزشکی، دانشیار، مرکز تحقیقات نفرولوژی و پیوند کلیه و گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (7737 مشاهده)
مقدمه: پرونده الکترونیک سلامت شخصی (ePHR) موجب بهبود آگاهی، مدیریت و ارتقاء سلامت افراد می‌شود. یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در پیشبرد و توسعه ePHRs، شناسایی، درک محتوا و ساختار آن‌ها می‌باشد. تاکنون مطالعات جامعی در رابطه با محتوا و ساختار آن‌ها صورت نگرفته است؛ بنابراین هدف مطالعه حاضر‌، مروری سیستماتیک بر محتوا و ساختار ePHRs بود.
روش: در این مطالعه مروری سیستماتیک، مطالعات منتشر شده انگلیسی زبان با استفاده از کلمات کلیدی در پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Medline Ovid، ScienceDirect و IEEE بین سال‌های 2000 تا 2019 جستجو و بازیابی گردید. سپس، مقالات بر اساس معیار‌های ورود و خروج انتخاب و از جنبه‌های منابع اطلاعاتی سیستم، ماژول‌های طراحی شده، استانداردها و معماری مورد استفاده مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: در نهایت 38 مقاله تحقیقی اصیل انتخاب گردید. نتایج نشان داد که اکثر ePHRs از معماری‌های اتصالگرا و یا ترکیبی استفاده نموده‌اند که کاربران از طریق سرور‌های مبتنی بر وب به آن‌ها دسترسی داشتند. همچنین در اکثر ePHRs، از پرونده‌های الکترونیک سلامت و یا پزشکی به عنوان منابع اطلاعاتی از طریق لینک دیتا استفاده شده بود. استانداردهای ترمینولوژی، محتوا، تبادل، امنیتی و حریم خصوصی ePHRs نیز در تعدادی از مطالعات گزارش شده بود. محتوای اکثر ePHRs به دلیل تنوع جامعه هدف شامل شهروندان و بیماران (از جمله بیماران با شرایط مزمن) متنوع بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه می‌تواند در طراحی ePHR‌ها برای اهداف متنوع مورد استفاده محققان و طراحان قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1418 kb]   (4748 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری سیستماتیک و متاآنالیز | موضوع مقاله: پرونده الکترونیک سلامت
دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1399/1/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.