دوره 8، شماره 2 - ( 6-1400 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 183-174 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baniasadi T, Shahmoradi L, Mehravar F, Hajesmaeel-Gohari S. The Role of Learning Based on Virtual Patient Simulation in Surgical Training: A Survey at Tehran University of Medical Sciences. jhbmi 2021; 8 (2) :174-183
URL: http://jhbmi.ir/article-1-574-fa.html
بنی اسدی طیبه، شاهمرادی لیلا، مهرآور فاطمه، حاج اسمعیل گوهری صدریه. نقش یادگیری مبتنی بر شبیه‌سازی بیمار مجازی در آموزش جراحی: یک نظرسنجی در دانشگاه علوم پزشکی تهران. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1400; 8 (2) :174-183

URL: http://jhbmi.ir/article-1-574-fa.html


دکترای انفورماتیک پزشکی، استادیار، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
چکیده:   (1986 مشاهده)
مقدمه: شبیه‌سازی بیمار مجازی (VPS) در قالب شبیه‌سازی­ تعاملی کامپیوتری در حوزه آموزش پزشکی کاربردهای فراوانی دارند. این مطالعه با هدف بررسی دیدگاه فراگیران پزشکی، در ارتباط با نقش یادگیری مبتنی بر این نوع فناوری‌ها در آموزش جراحی انجام شد.
روش: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، از روش نمونه‌گیری در دسترس استفاده شد که شامل 100 نفر از فراگیران دوره پزشکی عمومی و دستیاری دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. پرسشنامه‌ای محقق ساخته پس از تأیید روایی و پایایی برای گردآوری داده‌ها استفاده شد. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج:. براساس دیدگاه پاسخگویان، بیشترین تأثیر VPS می‌تواند در ایجاد یادگیری مؤثر و تسهیل کسب دانش باشد. در میان موارد بررسی شده، بالاترین میانگین نمره مربوط به مؤثر بودن VPS در کسب تجربیات بالینی در ارتباط با جراحی‌های نادر و کمبود موقعیت‌های بالینی قابل دسترس (4/27) بود و کمترین آن نیز به تأثیر در کاهش خطای انسانی و به حداقل رساندن میزان خطا در بالین بیمار (3/48) تعلق گرفت. آموزش مبتنی بر VPS در جراحی‌های قلب و عروق و مغز و اعصاب نسبت به سایر جراحی‌ها در اولویت قرار گرفته‌اند. همچنین بر یادگیری به جای ارزشیابی با این فناوری تأکید بیشتری شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نگرش مثبت پاسخگویان نسبت به نقش فناوری‌ها در بهبود آموزش؛ توسعه و اجرای این نوع برنامه‌های کمک آموزشی در جهت تسهیل کسب مهارت‌ها و تکنیک‌های پایه‌ای جراحی توصیه می‌گردد.
متن کامل [PDF 972 kb]   (708 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: اینترنت و علوم پزشکی
دریافت: 1400/1/5 | پذیرش: 1400/4/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb