دوره 8، شماره 4 - ( 12-1400 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 408-398 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (1305 مشاهده)
مقدمه: سندرم تخمدان پلی کیستیک به‌عنوان یک بیماری مزمن با طیف وسیعی از عوارض در نظر گرفته می‌شود که با توجه به پیچیدگی‌های گسترده نشانه‌ها، علل و علائم این سندرم، بیماران اغلب از دانش محدود خود رنج می‌برند. با رشد بی‌سابقه فناوری، گوشی‌های هوشمند به دلیل در دسترس بودن به جهت تسهیل آموزش و افزایش خودمراقبتی اهمیت زیادی دارند. هدف این مطالعه تعیین الزامات برنامه‌های کاربردی برای خودمراقبتی بیماران مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بود که با روش کمی- توصیفی در سال 1400 انجام شد. الزامات برنامه کاربردی سندرم پلی کیستیک تخمدان شامل محتوای آموزشی، عناصر داده‌ها و قابلیت‌ها بود که نیازسنجی از بیماران و پزشکان زنان و زایمان انجام شد. پرسشنامه بین بیماران (45 نفر) و پزشکان (17 نفر) در مرکز آموزشی، درمانی فاطمیه شهر همدان توزیع شد. داده‌های به دست آمده (44 مورد) توسط نرم افزار SPSS نسخه 24 و توسط شاخص‌های آمار توصیفی تحلیل و مؤلفه‌های ضروری شناسایی شدند.
نتایج: یافته‌های این مطالعه نشان داد از دیدگاه بیماران و پزشکان تمامی مؤلفه‌های نیازهای آموزشی، به جزء نیاز به آموزش در زمینه دلایل ایجاد بیماری ضروری قلمداد شدند. سرانجام از 53 قابلیت مورد سؤال در 11 حیطه دو قابلیت نمایش پیام‌های خودمراقبتی دوره قاعدگی ماهانه و نمایش پیام‌های مناسب با مدیریت خواب شبانه غیرضروری تشخیص داده شد.
نتیجه‌گیری: به کارگیری مؤلفه‌های ارائه شده در مطالعه حاضر می‌تواند به عنوان الگویی برای طراحی برنامه کاربردی سندرم پلی کیستیک تخمدان، مورد توجه گروه طراح قرار بگیرد.
متن کامل [PDF 961 kb]   (632 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت همراه
دریافت: 1400/11/13 | پذیرش: 1401/2/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.