جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بخشم

حسین کریمی، میلاد بخشم، مهدی حسین پور،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: فناوری اینترنت اشیاء در مقابله و کنترل بیماری کرونا مزایای زیادی را ارائه می‌دهد و تا حد زیادی روند تشخیص و نظارت مداوم بیمار از راه دور را با حسگرهای بی‌سیم و دستگاه‌های هوشمند تسهیل خواهد کرد. همچنین، اینترنت اشیا اثرات مثبتی در حوزه بهداشت و درمان و ارتقای خدمات الکترونیکی سلامت از جمله کاهش هزینه‌های بهداشتی- درمانی و ارائه خدمات درمانی به شکلی سریع‌تر دارد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر اینترنت اشیا بر ارتقای خدمات الکترونیکی سلامت بیماران کرونایی از دیدگاه کادر درمان (پزشکان و پرستاران) بیمارستان سوانح گلستان شهر کرمانشاه انجام ‌شد.
روش: این پژوهش از لحاظ نوع کمی و از نظر هدف، کاربردی است. نمونه آماری پژوهش ۸۶ نفر از کادر درمانی بیمارستان سوانح گلستان شهر کرمانشاه شامل پرستاران و پزشکان بودند. به‌منظور گردآوری داده‌ها از پرسشنامه محقق ساخته که مورد تأیید ۵ نفر از اساتید خبره در حوزه بهداشت و درمان بودند، استفاده شد.
نتایج: نتایج پژوهش حاکی از این است که کلیه متغیرها با ضریب مسیر مثبت دارای رابطه مثبت میان متغیرها بوده و تأثیر اینترنت اشیا بر ارتقای خدمات الکترونیکی سلامت مورد تأیید و معنادار است.
نتیجه‌گیری: برنامه‌های کاربردی و فناورانه اینترنت اشیا می‌تواند با آموزش کادر درمان و عموم مردم، مهیاسازی زیرساخت‌ها و سایر اقدامات مناسب ابزاری برای ارتقاء خدمات الکترونیکی سلامت بیماران کرونایی باشد و به حوزه خدمات سلامت الکترونیک در راستای دستیابی به اهداف خود کمک کند.

میلاد بخشم، مهدی حسین پور، معصومه آینه، حسین کریمی، پریسا پرندآور،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: اینترنت اشیاء به عنوان یک فناوری جدید از زمان ظهور فناوری بی‌سیم محبوبیت بیشتری پیدا کرده و توجه فعالان حوزه مدیریت زنجیره تأمین را به خود جلب کرده است. هدف این پژوهش شناسایی و تحلیل کاربردهای اینترنت اشیاء در چابکی زنجیره تأمین صنعت دارو در پساکرونا می‌باشد.
روش: ابتدا با مرور مبانی نظری و مطالعات پیشین از طریق روش تحلیل محتوای کیفی، کاربردهای اینترنت اشیاء در چابکی زنجیره تأمین صنعت دارو شناسایی و تفسیر شدند؛ سپس برای تأیید و اعتبارسنجی عوامل شناسایی‌شده، این عوامل در اختیار ۲۰ نفر از خبرگان حوزه مدیریت و فناوری اطلاعات قرار گرفت.
نتایج: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که کاربردهای اینترنت اشیاء در چابکی زنجیره تأمین صنعت دارو دارای ۹ مؤلفه و ۵۰ شاخص می‌باشد. در درجه اول مهم‌ترین عامل شناسایی‌شده، ارتباط سریع‌تر با سایر ذینفعان (تأمین‌کنندگان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و مشتریان) با استفاده از اینترنت اشیاء در زنجیره تأمین می‌باشد. در درجه دوم ایده‌ اینترنت اشیاء برای تولید دارو واضح است؛ تولیدکنندگان در زمینه‌های تکنولوژیکی سرمایه‌گذاری‌های کلانی می‌کنند که به ‌نوبه‌ خود منجر به کاهش هزینه‌های عملیاتی در دراز مدت است چرا که دستگاه‌های شبکه و سنسورها اشتباه نمی‌کنند، به استراحت و آموزش نیاز ندارند و مرخصی نمی‌گیرند؛ بنابراین چابکی فرآیند تولید دارو را افزایش داده و یک جایگزین قابل‌اعتماد و مقرون‌به‌صرفه برای بهره‌وری در تولید محسوب می‌شوند.
نتیجه‌گیری: کاربردهای گسترده مدل پیشنهادی حاکی از لزوم توجه به استفاده از اینترنت اشیاء در زنجیره تأمین صنایع دارو در جهت بهبود عملکرد کلی زنجیره تأمین و تمرکز بر چابکی زنجیره تأمین است.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb