جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای کفاشی

علی گراوند، شهرام قنبری، سعید ابراهیمی، مجتبی کفاشی، فروزنده احمدزاده،
دوره ۱، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: امروزه استفاده از فناوری اطلاعات در سازمان‌ها، امری ضروری می‌باشد. سیستم ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی (PACS)، یک ابزار رایانه‌ای بوده که می‌تواند همراه با سایر ملزومات، شرایط لازم برای ایجاد مراکز تصویربرداری پزشکی بدون فیلم را فراهم آورد. از طرفی سنجش میزان پذیرش فناوری کمک زیادی در پیاده‌سازی موفق یک سیستم دارد. در نتیجه هدف این مطالعه، تعیین عوامل مؤثر بر پذیرش سیستم ذخیره و انتقال تصاویر در بیمارستان‌های آموزشی شیراز بوده ‌است.

روش: پژوهش حاضر، مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی می‌باشد که به طور مقطعی انجام شده است. جامعه پژوهش شامل کارکنان بخش رادیولوژی بیمارستان‌های آموزشی شیراز بود که از سیستم ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی استفاده می‌کردند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه TAM بود و تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۷ و آمار توصیفی و آزمون‌های آماری همبستگی، رگرسیون، t مستقل و ANOVA انجام گردید.

نتایج: یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد که بین نگرش نسبت به آسانی استفاده با نگرش به استفاده، رابطه مثبت و مستقیمی وجود دارد (۰,۲‌=r) و بین نگرش نسبت به آسانی استفاده با استفاده نیز رابطه مثبت و مستقیمی مشاهده شد (۰.۱=r). همچنین نتایج مطالعه حاضر نشان داد بین نگرش نسبت به سودمندی استفاده با نگرش نسبت به استفاده رابطه مثبت و مستقیمی وجود دارد (۰.۵=r) و بین نگرش نسبت به سودمندی استفاده با استفاده واقعی از سیستم نیز رابطه مثبت و مستقیمی وجود دارد (۰.۱‌=r).

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، دو متغیر نگرش نسبت به سودمندی استفاده و نگرش نسبت به آسانی استفاده سیستم ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی، که از عوامل تأثیرگذار بر پذیرش این سیستم هستند، در ارزیابی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها باید مورد توجه قرار گیرند.


شهاب الدین ابهری، علی گراوند، مجتبی کفاشی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده


متن کامل:

در سال ۱۹۲۸ میلادی با تأسیس انجمن مدیریت اطلاعات سلامت آمریکا (
American Health Information Management Association) مسئولین بر مدیریت مدارک پزشکی کاغذی تمرکز نموده بودند و با توجه به رشد پایین کامپیوتر در نظام سلامت توجه خاصی به مدارک و مستندات الکترونیکی نداشتند، اما رفته رفته و با توجه به اهمیت اطلاعات پزشکی در سال ۱۹۵۰ میلادی این انجمن برای اولین بار مقالاتی درباره استدلالات پزشکی و اهمیت آن­ها ارایه نمود ]۱[.
پس از این تحرکات بود که رشد استفاده از کامپیوتر در علوم پزشکی و به­خصوص انفورماتیک زیست پزشکی سرعت یافت. اما تا به حال هیچ تعریف جامع پذیرفته شده­ای از انفورماتیک زیست پزشکی وجود ندارد. هدف از ارایه یک تعریف جامع از انفورماتیک زیست پزشکی نشان از ارجحیت یا اهمیت این رشته نسبت به رشته­های مرتبط دیگر نیست، بلکه معرفی این رشته به محققین و پژوهشگران جهت انجام تحقیقات و مطالعات مرتبط است. به علاوه یک تعریف آکادمیک از رشته انفورماتیک زیست پزشکی می­تواند در یافتن حوزه مسائل عملی به محققین کمک کند.

ادامه مقاله در فایل اصلی .....

 

سکینه سقاییان نژاد اصفهانی، علی گراوند، کاظم فقیری، مجید گلشنی، حسین اسکندری، مجتبی کفاشی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: استفاده از اطلاعات بیماران سرطانی هنگامی میسر است که این اطلاعات به طور صحیح سازماندهی و طبقه بندی گردد که این امر از طریق کدگذاری تشخیص­ها و اقدامات درمانی انجام می­شود. لذا هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان صحت کدگذاری نئوپلاسم­ها در بیمارستان سیدالشهداء اصفهان در سال ۱۳۹۰ بوده است.

روش: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بوده است جامعه پژوهش پرونده­های شش ماهه دوم سال ۱۳۹۰ بوده و ۳۰۸ پرونده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش نیز یک چک لیست محقق ساخته بود که پس از تعیین روایی مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل داده­ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه ۱۶ و آمار توصیفی انجام گردید.

نتایج: از بررسی پرونده­های مورد بررسی به این نتیجه رسیدیم که میزان صحت کدگذاری پرونده­ها در بیمارستان ۶۸% بوده است. همچنین بیشترین میزان صحت کدگذاری مربوط به نئوپلاسم بافت همبند با ۹۴% صحت بوده است.

نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد می­شود کدگذاری ریخت شناسی نئوپلاسم­ها و Z کدهای مربوطه در دستور کار کدگذارن قرار گیرد. همچنین پیشنهاد می­شود برای افزایش سطح صحت کدگذاری نئوپلاسم­ها دوره­های آموزشی کدگذاری مدونی در دستور کار قرار گیرد.


مهناز صمدبیک، سعید ابراهیمی، مجتبی کفاشی، علی گراوند، شهرام قنبری،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: با توجه به مرگ و میر بالای ناشی از امراض قلبی در دهه‌های اخیر فناوری‌های زیادی در جهت مقابله با آن ایجاد شده است. یکی از این فناوری‌ها Tele E.C.G می‌باشد که در مناطق صعب‌العبور و دورافتاده بسیار پرکاربرد است. با توجه به جمعیت روستایی قابل توجه در کشور هدف از  این مطالعه شناسایی و تبیین کاربردها و زیرساخت‌های مورد نیاز Tele E.C.G و ضرورت استفاده از آن بوده است.

روش: مطالعه حاضر به روش مروری و کتابخانه‌ای با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر در مقالات منتشر شده در سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ میلادی انجام شد.

نتایج: یافته‌های مطالعه حاضر نشان دهد که  استفاده از دستگاه Tele E.C.G بسیار ساده است و منابع و زیرساخت‌های زیادی نیاز ندارد. در مناطق روستایی بسیار پرکاربرد است و از لحاظ مالی نیز بسیار کم هزینه می‌باشد.

نتیجه‌گیری: با توجه به گستره جغرافیایی وسیع و جمعیت روستایی قابل توجه در ایران استفاده از Tele E.C.G می­تواند در مدیریت بیماران قلبی مناطق دورافتاده مؤثر باشد و میزان مرگ و میر ناشی از امراض قلبی را کاهش دهد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb