مقدمه: مدارک پزشکی الکترونیکی، یکی از فناوریهای نوین برای بهرهبرداری از اطلاعات سلامت است که به عنوان سیستمی با ارزش جهت دسترسی به اطلاعات بیمار در بیمارستانها شناخته شده است و برای اجرای موفق آن مانند هر سیستم دیگری باید در ابتدا فاکتورهای مؤثر بر پذیرش و استفاده از آن را سنجید. هدف از این مطالعه بررسی نظام مند مقالات منتشر شده درباره عوامل مؤثر بر پذیرش مدارک پزشکی الکترونیکی براساس تئوریهای پذیرش فناوری اطلاعات و شناسایی و دسته بندی عوامل مؤثر بر پذیرش این سیستم میباشد.
روش: این مطالعه از نوع مطالعات مروری نظاممند است که با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی معتبر نظیر، Google Scholar، Emerald، Science Direct، SID ،MagIran ،Iran Medex ، PubMed، که در محدوده زمانی 2004 تا 2014 انجام گردید، اطلاعات لازم از مقالات نیز در یک چک لیست جمع آوری گردیدند.
نتایج: در مطالعاتی که از تئوریهای فناوری اطلاعات جهت بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش مدارک پزشکی الکترونیکی استفاده نموده بودند، مدل TAM بیشتر از سایر مدلها مورد استفاده قرار گرفته است و همچنین عواملی نظیر نگرش نسبت به آسانی استفاده و نگرش نسبت به سودمندی، استفاده از مدل TAM و تأثیرات اجتماعی از مدل UTAUT بر پذیرش مدارک پزشکی الکترونیکی مؤثر میباشند.
نتیجه گیری: با توجه به این که نگرش به آسانی استفاده، نگرش نسبت به سودمندی استفاده و تأثیرات اجتماعی از مهمترین عوامل مؤثر بر پذیرش مدارک پزشکی الکترونیکی می باشند، لذا پیشنهاد میشود در برنامه ریزی در جهت اجرای آن مورد توجه قرار گیرند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |