مقدمه: ارتقاء کیفیت تصویر یکی از روشهای پردازش تصویر است به طوری که هر چه تصویر خروجی دارای کیفیت نمایش بالاتری باشد. تصاویر پزشکی نقش برجستهای در تشخیص مدرن دارند، در نتیجه هدف از این مطالعه بهبود وضوح تصاویر پزشکی به منظور کمک به رادیولوژیستها و جراحان در پیدا کردن ناحیههای ناهنجار است.
روش: روشهای استفاده شده در این مطالعه به منظور ارتقاء تصاویر پزشکی به دو دسته تنظیم شدت نور و حذف نویز دستهبندی میگردد. روشهای مبتنی بر تنظم شدت نور، شامل تکنیکهایی برای نگاشت مقادیر شدت نور تصویر به دامنه جدید میباشد. دسته دوم، شامل روشهایی برای حذف نویز تصویر میباشند. در این مقاله از هر دو دسته برای ارتقاء تصاویر پزشکی استفاده شده است. تصاویر پزشکی استفاده شده شامل تصاویر ستون فقرات، مغز، ریه و ماموگرافی پستان می باشد.
نتایج: نتایج حاصل از به کار بستن روشهای استفاده شده بر روی تصاویر پزشکی بر اساس پنج معیار تعداد لبههای آشکارسازی، PCNR، اندیس کیفیت تصویر، AMBE و ارزیابی کیفیت بصری مورد مقایسه قرار گرفت که تصاویر ستون فقرات، مغز، ریه و ماموگرافی پستان در بهترین حالت به ترتیب دارای تعداد لبههای آشکاریسازی 6465، 10305، 16266و 13509 میباشد.
نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که برخی معیارهایی چون تعداد لبههای آشکارسازی و ارزیابی کیفیت بصری بهترین روشهای مبتنی بر شدت نور میباشند و عملکرد بهتری دارند اما معیارهایی مانند PCNR، اندیس کیفیت تصویر، AMBE روشهای مبتنی بر حذف نویز نتایج بهتری را نشان دادند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |