دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 326-313 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ershad Sarabi R, Sadoughi F, Jamshidi Orak R, Bahaadinbeigy K. Role of Mobile Technology in Iran Healthcare System: A review study. jhbmi 2018; 4 (4) :313-326
URL: http://jhbmi.ir/article-1-226-fa.html
ارشاد سرابی رقیه، صدوقی فرحناز، جمشیدی اورک روح انگیز، بهاالدین بیگی کامبیز. نقش به کارگیری تلفن همراه در مراقبت بهداشتی کشور ایران، یک مطالعه مروری. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1396; 4 (4) :313-326

URL: http://jhbmi.ir/article-1-226-fa.html


دکتری مدیریت اطلاعات سلامت، استادیار، مرکز تحقیقات انفورماتیک پزشکی، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (7389 مشاهده)
مقدمه: فناوری تلفن همراه، فرصتهای جدیدی را برای سیستمهای مراقبت بهداشتی کشورها فراهم نموده است. ارتقاء پیامد درمانهای بهداشتی در گروههای مختلف بیماران از جمله منافع به کارگیری این ابزار می‌باشد. اگرچه به کارگیری سلامت همراه در کشور ایران نیز در حال گسترش است شواهدی بر وضعیت و جهت استفاده از این فناوری در سیستم سلامت وجود ندارد. هدف از این مطالعه بررسی تحقیقات منتشر شده در زمینه استفاده از سلامت همراه در نظام بهداشتی ایران است.
روش: به منظور انجام یک تحقیق مروری، پایگاه داده PubMed با کلید‌واژه "سلامت تلفن همراه" و معادل آن که از "سرعنوان موضوع پزشکی" مورد جستجو قرار گرفت. پایگاه‌های ایرانی Iranmedx، Magiran و SID نیز با واژه‌های فارسی و انگلیسی سلامت همراه مورد جستجو قرار گرفت. استنادات بازیابی شده از جستجوی، به نرم‌افزار Endnote ارسال و بر اساس معیارهای تعیین شده مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج: تعداد 26 عنوان مقاله که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، نمونه پژوهش را تشکیل داد. در اغلب مطالعات پیام کوتاه متنی ابزار اصلی مداخله در سلامت همراه بود. نتایج حاکی از تأثیر معنی‌دار استفاده از سلامت همراه در بهبود مراقبت از بیماران بود.
نتیجه‌گیری: سلامت تلفن همراه در ایران به علت ساختار جمعیت و گستردگی جغرافیایی می‌تواند در سیستم بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد. بر اساس نتایج مطالعه، استفاده از سلامت همراه به خصوص در آموزش بیماران به جهت خود‌مراقبتی و جلوگیری از گسترش بیماری‌ها، بسیار مؤثر خواهد بود.

 
متن کامل [PDF 929 kb]   (2399 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری سیستماتیک و متاآنالیز | موضوع مقاله: سلامت همراه
دریافت: 1396/6/15 | پذیرش: 1397/3/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb