دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 191-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi Nejad S, Azami M, Motamedi F, Bahaadinbeigy K, Sedighi B, Shahesmaili A. The Effect of a Web-based Information Intervention on Caregiving Burden in Caregivers of Patients with Dementia. jhbmi 2017; 4 (3) :181-191
URL: http://jhbmi.ir/article-1-236-fa.html
صالحی نژاد سیمین، اعظمی محمد، معتمدی فاطمه، بهاالدین بیگی ;کامبیز، صدیقی بهناز، شاه اسماعیلی آرمیتا. بررسی تأثیر ارائه اطلاعات سلامت مبتنی بر وب بر بار مراقبتی مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به دمانس. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1396; 4 (3) :181-191

URL: http://jhbmi.ir/article-1-236-fa.html


دکترای اطلاع‌رسانی پزشکی، استادیار دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (7019 مشاهده)
مقدمه: به دلیل بروز نسبتاً بالای عوارض روانی در مراقبین افراد مبتلا به دمانس، آن‌ها نیاز به اطلاعات لازم درباره بیماری و نحوه مراقبت از آن دارند؛ بنابراین این مطالعه با هدف افزایش دانش و آگاهی مراقبین نسبت به بیماری در جهت کمک به بهبود عملکرد و کیفیت مراقبت از بیمار و همچنین کاهش بار مراقبتی مراقبین از طریق ارائه اطلاعات سلامت مبتنی بر وب انجام گرفته است.
روش: اﻳــﻦ ﻳــﻚ ﻣﻄﺎﻟﻌــﻪ مداخله‌ای با استفاده از گروه کنترل اﺳﺖ. تعداد نمونه‌ها‌، 25 نفر برای هر گروه (‌جمعاً 50 نفر) برآورد شد. اﺑﺘﺪا ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﻪ روش ﻧﻤﻮﻧﻪﮔﻴﺮی هدفمند اﻧﺘﺨﺎب و پس از آن آزمودنی‌ها به صورت تصادفی ﺑـــﻪ دو ﮔـــﺮوه آزمون و ﻛﻨﺘﺮل تقسیم شدند. سپس پیش آزمون با استفاده از پرسشنامه بار مراقبتی از افراد به عمل آمد. در مرحله بعد از طریق سایتی که به این منظور طراحی شده بود، اطلاعات سلامت مربوط به این بیماری در 12 جلسه در مدت دو ماه به مراقبین ارائه شد. پس از پایان مداخله، پس آزمون از هر دو گروه به عمل آمد و نتایج با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد میانگین بار مراقبتی مراقبین در گروه کنترل تغییر محسوسی نداشته و حتی 0/53 افزایش داشته است، در صورتی که در گروه آزمون 13/58 کاهش یافته است‌.
 نتیجه ­گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که ارائه اطلاعات از طریق وب بر بار مراقبتی آنان مؤثر بوده و موجب کاهش بار مراقبتی در مراقبین بیماران مبتلا به دمانس شده است.

 
متن کامل [PDF 1301 kb]   (2557 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: اینترنت و علوم پزشکی
دریافت: 1396/1/31 | پذیرش: 1396/4/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb