Ghanbari Z, Yousefi Nejad M, Jafari Navimipour N, Hosseinzadeh M. Detection of Twitter Users' Attitudes about Flu Vaccine based on the Content and Sentiment Analysis of the Sent Tweets. jhbmi 2019; 5 (4) :494-481
URL:
http://jhbmi.ir/article-1-272-fa.html
قنبری زهرا، یوسفی نژاد محسن، جعفری نویمی پور نیما، حسین زاده مهدی. تشخیص نگرش کاربران توییتر در مورد واکسن آنفولانزا بر اساس تحلیل محتوا و احساسات توییتهای ارسالی. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1397; 5 (4) :494-481
URL: http://jhbmi.ir/article-1-272-fa.html
دکترای سخت افزار کامپیوتر، دانشیارگروه مهندسی کامپیوتر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (7942 مشاهده)
مقدمه: واکسن آنفولانزا یکی از چالشهای بحثبرانگیز در جوامع امروزی است. با توجه به اهمیت استفاده از واکسن آنفولانزا در پیشگیری از انتشار ویروس آنفولانزا و شبکه اجتماعی توییتر به عنوان منبع غنی دادهای، شرایط مناسبی برای پژوهش در این زمینه فراهم است تا به بررسی نگرش افراد مختلف پرداخت. این پژوهش از یکسو به مقامات بخش سلامت کمک میکند تا با آگاهی از نگرش افراد نسبت به واکسن آنفولانزا بتوانند تصمیمات جامعتری در برنامههای بلندمدت سازمانهای سلامتی اتخاذ نمایند و از سوی دیگر مورد توجه دادهکاوان میباشد.
روش: در این پژوهش مروری در بازه حدوداً یکماهه 1.220.539 توییت از شبکه اجتماعی توییتر جمعآوری شد و با استفاده از نرمافزار مَلِت خوشهبندی شد. دستهبندی کاربران و جداسازی توییتها با تقریب مناسب انجام شد، سپس به تحلیل محتوایی و احساسات توییتهای انتخابی و بررسی موقعیت مکانی توییت کنندگان پرداخته شد.
نتایج: تحلیل احساسات توییتها نشان میدهد که 76/28 درصد از توییتها دارای بار مثبت، 1/08 درصد خنثی و 19/68 درصد دارای بار منفی است که بیانگر نگرش مثبت نسبت به واکسن آنفولانزا است. بررسی موقعیت مکانی توییتکنندگان نشان میدهد که بالاترین نرخ ارسال توییت متعلق به کشورهای کانادا، انگلیس و آمریکا است و کشورهای آسیایی و به طور خاص ایران درصد بسیار کمی از آن را به خود اختصاص دادهاند.
نتیجهگیری: بالاترین نرخ ارسال توییتهای موافق مربوط به گروه افراد عادی و سپس سازمانها و گروههای مرتبط با حوزه سلامتی و اخبار بود که نشاندهنده پذیرش جهانی واکسن آنفولانزا و موفقیت سازمانهای بهداشت جهانی در مورد واکسیناسیون میباشد.
نوع مطالعه:
مقاله مروری سیستماتیک و متاآنالیز |
موضوع مقاله:
فناوری اطلاعات سلامت دریافت: 1396/11/13 | پذیرش: 1397/6/10