دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 196-178 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seifallahi M, Soltanizadeh H, Hassani Mehraban A, Khamseh F. Detection of Alzheimer’s Disease in Elder People Using Gait Analysis and Kinect Camera. jhbmi 2019; 6 (3) :178-196
URL: http://jhbmi.ir/article-1-374-fa.html
سیف اللهی محمود، سلطانی زاده هادی، حسنی مهربان افسون، خمسه فاطمه. شناسایی بیماری آلزایمر در سالمندان با استفاده از مدل راه رفتن و دوربین کینکت. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1398; 6 (3) :178-196

URL: http://jhbmi.ir/article-1-374-fa.html


دکترای مهندسی الکترونیک، استادیار، گروه مهندسی الکترونیک، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
چکیده:   (4983 مشاهده)
مقدمه: آنالیز الگوی راه رفتن با استفاده از ابزارهای نوین فناوری برای شناسایی بیماری آلزایمر، مورد توجه محققین در دهه اخیر قرار گرفته است. بنابراین در این مطالعه از داده‌های اسکلتی دوربین کینکت برای آنالیز الگوی راه رفتن به منظور شناسایی بیماری آلزایمر در سالمندان استفاده شد.
روش: در این مطالعه توسعه­ای-کاربردی به‌صورت تجربی، ثبت نمونه‌های راه رفتن در یک مسیر بیضی شکل برای 12 نفر از زنان سالمند با بیماری آلزایمر و 12 نفر سالمند زن سالم، به وسیله دوربین کینکت صورت گرفت. پس از استخراج ویژگی‌های راه رفتن، آنالیز توصیفی برای مقایسه ویژگی‌ها در میان گروه سالم و بیمار انجام شد. سپس یک کلاسه‌بند ماشین بردار پشتیبان برای شناسایی سالمندان با بیماری آلزایمر طراحی شد.
نتایج: مقایسه ویژگی‌های استخراجی از راه رفتن به وسیله داده‌های اسکلتی دوربین کینکت، حکایت از تطبیق نتایج با یافته‌های پیشین حاصل از سیستم‌های مبتنی بر انواع دیگر سنسورها برای تفکیک دو گروه سالمندان سالم و بیمار دارد. نتایج تفکیک افراد سالمند سالم و بیمار شرکت‌کننده در پژوهش حاضر به وسیله کلاسه‌بند ماشین بردار پشتیبان نیز دارای صحت، حساسیت، دقت و Specificity به ترتیب 91/25%، 93/44%، 90/94% و 93/57% برای شناسایی بیماری است.
نتیجه‌گیری: در کنار آنالیز آمار توصیفی ویژگی­های راه رفتن، با تکیه بر روش‌های مبتنی بر یادگیری ماشین مانند ماشین‌بردار پشتیبان می‌توان به شناسایی سالمندان با بیماری آلزایمر به وسیله ویژگی‌های استخراجی به دست آمده از داده‌های اسکلتی راه رفتن سالمندان با نتایج قابل قبولی دست یافت.
متن کامل [PDF 2479 kb]   (1501 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سیستم های تصمیم یار بالینی
دریافت: 1397/10/16 | پذیرش: 1398/4/10

فایل صوتی [MP3 845 KB]  (127 دریافت)
ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb