دوره 7، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 180-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khazaneha M, Osareh F, Shafiee K. Visualizing Multiple System Atrophy Studies Based on Collaboration Network and Centrality Indices in Web of Science Database. jhbmi 2020; 7 (2) :171-180
URL: http://jhbmi.ir/article-1-442-fa.html
خزانه ها مهدیه، عصاره فریده، شفیعی کاوه. دیداری‌سازی مطالعات بیماری مولتیپل سیستم آتروفی بر اساس شبکه همکاری و شاخص‌های مرکزیت در پایگاه وب آو ساینس. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1399; 7 (2) :171-180

URL: http://jhbmi.ir/article-1-442-fa.html


دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، استاد، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده:   (2656 مشاهده)
مقدمه: تجزیه و تحلیل شبکه‌های اجتماعی روشی تحلیلی است مبتنی بر نظریه‌های نمودار که ارتباط بین افراد یا عوامل را به‌منظور تجزیه و تحلیل ساختارهای اجتماعی ناشی از آن روابط،  شناسایی می‌کنند. تجزیه و تحلیل شبکه هم‌نویسندگی و هم رخدادی واژگان بر اساس شاخص‌های علم‌سنجی و سنجه‌های مرکزیت در مطالعات  چاپ‌ شده بیماری مولتیپل سیستم آتروفی است که در پایگاه داده وب آو ساینس از سال 1988 تا 2018 نمایه شده است.
روش: در این پژوهش توصیفی، تحلیلی و موردی مقالات چاپ ‌شده در پایگاه وب آو ساینس از سال 1988 تا 2018 بر اساس سر عنوان‌های موضوعی پزشکی (Mesh) جمع‌آوری شد و از فنون مختلف علم‌سنجی شامل تحلیل هم رخدادی، هم نویسندگی و ترسیم شبکه استفاده شد.
نتایج: در این مطالعه 6767 مقاله در زمینه موضوعی بیماری مولتیپل سیستم آتروفی بازیابی شد. این مقالات توسط 39184 نویسنده‌، 3884 سازمان‌، 80 کشور و 832 مجله گردآوری شده‌اند. در این بررسی بر اساس هم رخدادی 8 خوشه در حوزه موضوعی بیماری مولتیپل سیستم آتروفی مشخص شده است که مهم‌ترین موضوعات آن شامل بیماری مولتیپل سیستم آتروفی، لووی بادی‌، ارتو استاتیک، هایپوتنشن، فلج پیش رونده، توموگرافی پوزیترون و ژن‌ها  بودند.
نتیجه‌گیری: مطالعات علم‌سنجی در این بیماری‌ در واقع یک نقشه موضوعی را نمایش می‌دهد که می‌تواند در سیاست‌گذاری‌های مطالعات مطرح در این حوزه تأثیرگذار باشد و همچنین از طریق بررسی این شاخص‌ها موضوعات مطرح در این حوزه شناسایی شد و از این طریق می‌توان مواردی که کمتر مورد توجه قرار گرفته را به عنوان موضوعات پژوهش در آینده بررسی کرد.
متن کامل [PDF 1028 kb]   (858 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: داده کاوی
دریافت: 1398/7/7 | پذیرش: 1398/8/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb