دوره 7، شماره 3 - ( 9-1399 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 350-337 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pashandi Z, Kazerooni H, Hassanpoor H. The Investigation and Analysis of the Strengths, Weaknesses, Opportunities, and Threats of Wearable Electronic Technologies: A Systematic Review. jhbmi 2020; 7 (3) :337-350
URL: http://jhbmi.ir/article-1-464-fa.html
پشندی زیدالدین، کازرونی حنیف، حسن پور حسین. بررسی و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای فناوری‌های الکترونیک پوشیدنی: مطالعه مروری سیستماتیک. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1399; 7 (3) :337-350

URL: http://jhbmi.ir/article-1-464-fa.html


دکتری تخصصی مهندسی پزشکی، استادیار، گروه علوم و فناوری‌های دفاعی، پژوهشکده آماد، دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، تهران، ایران
چکیده:   (3090 مشاهده)
مقدمه: ابزارهای الکترونیک‌های پوشیدنی که بر پایه فناوری اینترنت اشیاء و محاسبات کلان داده استوارند، قادر به جمع‌آوری مستمر، پردازش اطلاعات فیزیولوژیک و محیطی و مبادله آن‌ها با سایر ابزارها، کاربران و شبکه‌های اینترتی هستند؛ لذا علیرغم مزیت‌های بالقوه در حوزه پایش سلامت، مخاطراتی جدی خصوصاً مرتبط با نقض حریم خصوصی نیز به همراه دارند. از این رو سؤال اصلی در این بررسی شناسایی مهم‌ترین نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای مرتبط با فناوری‌های الکترونیک پوشیدنی بود.
روش: در این بررسی از نرم‌افزار StArt 3.4 جهت انجام مرور سیستماتیک استفاده شد. جستجوی منابع تا تاریخ 9 آذر 1398 در پایگاه‌های Scopus, IEEE, PubMed, Springer, Magiran, SID, Civilica و موتور جستجوی Google scholar انجام شد.
نتایج: پس از حذف منابع تکراری و نامرتبط، 80 منبع جهت بررسی نهایی انتخاب و با استفاده از آمار توصیفی تحلیل شدند. «ارتقاء سبک زندگی و توانمندی‌های انسانی»، «کیفیت پایین رابط کاربری و داده‌های نامطمئن»، «اهمیت کاربردی در حوزه پزشکی و مراقبت سلامت» و «سرقت اطلاعات و نقض حریم خصوصی» به ترتیب با فراوانی 97/5%، 92/5%، 94‌% و 99‌% به عنوان مهم‌ترین نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید شناسایی شدند.
نتیجه‌گیری: نتایج این بررسی نشان داد نیروی محرکه اصلی در توسعه فناوری‌های الکترونیک پوشیدنی، قابلیت‌های آن در ارتقاء توانمندی‌های انسان و کاربرد در حوزه پزشکی و مراقبت سلامت است؛ لذا برای بهره‌برداری از فرصت و غلبه بر تهدیدهای بالقوه این فناوری، توسعه و به کارگیری دانش بومی و همچنین برنامه‌ریزی و تدوین استانداردها و قوانین مورد نیاز باید سریعاً در دستور کار قرار گیرد.
متن کامل [PDF 952 kb]   (5030 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری سیستماتیک و متاآنالیز | موضوع مقاله: اینترنت و علوم پزشکی
دریافت: 1398/9/23 | پذیرش: 1399/2/22

فایل صوتی [MP3 760 KB]  (85 دریافت)
ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb