Badi A, Rahbar F. Development of Telemedicine System during the Outbreak of Epidemic Diseases using Virtual Social Networks. jhbmi 2022; 8 (4) :359-377
URL:
http://jhbmi.ir/article-1-646-fa.html
بادی ارشیا، رهبر فرهاد. توسعه سیستم پزشکی از راه دور در دوران شیوع بیماریهای اپیدمی با استفاده از شبکه اجتماعی مجازی. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1400; 8 (4) :359-377
URL: http://jhbmi.ir/article-1-646-fa.html
دکتری تخصصی مهندسی برق، پژوهشگر، پژوهشکده سامانههای هوشمند کاربردی دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده: (2477 مشاهده)
مقدمه: بحران شیوع کووید 19 در سال 2019 فصل جدیدی را جهت توسعه سیستمهای ارتباطی مجازی ایجاد نمود. شبکههای اجتماعی را میتوان یکی از موفقترین ابزارهای حوزه فناوری اطلاعات نامید که همواره نقش مهمی در شرایط رخ داده شده به دوش میکشید. در دسترس بودن، هزینه پایین، اعتمادپذیری بالا، محبوبیت و توسعهپذیری از جمله ویژگیهای شاخص در این حوزه میباشد که میتواند نقش به سزایی جهت رشد بستر پزشکی از راه دور داشته باشد.
روش: در این پژوهش با توسعه نرمافزار به روش چابک، چرخه جدیدی در سیستم پزشکی از راه دور مبتنی بر شبکه اجتماعی مجازی توسعه داده شده است که فرآیندهای پیشگیری، شناسایی، تشخیص و درمان را با استفاده از شبکه اجتماعی به همراه بستر ربات ساز جهت توسعهپذیری آسان به راحتی پیگیری نمود.
نتایج: با توجه به تأثیرات رویدادهایی مانند همهگیری کووید-۱۹، بسترهای شبکههای اجتماعی به دلیل در دسترس بودن، میتوانند به عنوان ابزاری کاربردی برای غربالگری، پیشگیری، درمان و درمان مورد استفاده قرار گیرند. برای کاهش بار روانی جامعه در شرایط حاد و خاص، میتوان این پلتفرمها را بهعنوان راهبردی برای درمان مجازی توسط کارکنان مراقبتهای بهداشتی اتخاذ کرد.
نتیجهگیری: یکی از مزیتهای شبکههای اجتماعی امکان ایجاد بسترهای پیامرسانی و توسعه رباتهای تعاملی است. این روش سادگی توسعه و هزینه پایین دارد، لذا میتوان با بهرهگیری از امکان پزشکی از راه دور بر بستر شبکههای اجتماعی پیامرسان ارتباطی پویا با کاربران ایجاد نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
پزشکی راه دور دریافت: 1400/7/7 | پذیرش: 1400/12/7