Eslami M, Mousavian I, Eskandari Farsani F, Dadgostar R, Asadollahi M, Rahimi N, et al . Evaluation of a Virtual Reality-Based Wearable Device for Patients with Ankle Movement Disorders. jhbmi 2022; 9 (1) :1-11
URL:
http://jhbmi.ir/article-1-683-fa.html
اسلامی مجید، موسویان ایمان، اسکندری فارسانی فریده، دادگستر ریحانه، اسداللهی محمدعرفان، رحیمی نگار، و همکاران.. ارزیابی یک ابزار پوشیدنی مبتنی بر واقعیت مجازی برای بیماران دارای اختلال حرکتی در مچ پا. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1401; 9 (1) :1-11
URL: http://jhbmi.ir/article-1-683-fa.html
دکتری تخصصی مکانیک، گروه مهندسی پزشکی، واحد خمینیشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، خمینیشهر، اصفهان، ایران
چکیده: (2318 مشاهده)
مقدمه: انجام اقدامات توانبخشی یکی از اولویتهایی است که بایستی بر روی بیماران دچار صدمات ناشی از سکته مغزی و یا تصادفات منجر به ناتوانی انجام گردد. هدف از این پژوهش ارزیابی تجهیزات ساخته شده و محیط طراحی شده واقعیت مجازی در بهبود شرایط درمان بیماران دارای مشکل حرکتی در بخش پایین تنه (مچ پا) است.
روش: پژوهش شامل سه بخش اساسی است که در بخش مکانیک یک مکانیزم حرکتی پس از طراحی، ساخته شد و با کمک تجهیزات الکترونیکی و آردوینو(Arduino)، حرکات اندازهگیری و در نهایت با طراحی محیط واقعیت مجازی در نرمافزار یونیتی، ارتباط با بخش سختافزاری، پردازندهها و سنسورها فراهم گردید.
نتایج: توجه به جذابیت گرافیکی، ترغیب کاربران به استفاده مجدد از سیستم، یکی از نتایج مطلوب اجرای این طرح میباشد که میتواند در ایجاد انگیزه کاربردی کاربران مؤثر واقع گردد. ضمن این که با توجه به وجود مقادیر مسافت و زمان حرکت در محیط واقعیت مجازی که به نوعی به حرکات کاربر در محیط واقعی وابسته است میتوان به صورت هوشمندانه، میزان پیشرفت بیمار را بر اساس تعداد جلسات و مسافت طی شده ارزیابی نمود.
نتیجهگیری: روشهای توانبخشی مبتنی بر واقعیت مجازی میتواند با توجه به جذابیت گرافیکی موجود در این محیط تأثیر مناسبی در فرآیند درمان داشته باشد و در کنار سایر روشهای توانبخشی، در بهبود سریعترِ افراد نیازمند به توانبخشی به شرایط عادی زندگی مؤثر واقع شود و زمان رسیدن به شرایط عادی را کاهش دهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
بیوانفورماتیک دریافت: 1400/12/13 | پذیرش: 1401/3/23