دوره 10، شماره 4 - ( 12-1402 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 379-367 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aliakbarpour H, Shahmansoury A, Bazaee G. Identifying and Prioritizing the Implementation Steps of the Blockchain Technology Roadmap in Health-Oriented Organizations Using the Fuzzy Delphi Method. jhbmi 2024; 10 (4) :367-379
URL: http://jhbmi.ir/article-1-821-fa.html
علی اکبر پور حمیده، شاه منصوری اشرف، بازآیی قاسمعلی. شناسایی و اولویت‌بندی مراحل پیاده‌سازی نقشه راه فناوری بلاکچین در سازمان‌های سلامت محور با استفاده از روش دلفی فازی. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1402; 10 (4) :367-379

URL: http://jhbmi.ir/article-1-821-fa.html


دکتری مدیریت بازرگانی، استادیار، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
چکیده:   (667 مشاهده)
مقدمه: نقشه راه ابزاری برای کمک به سازمان‌ها برای تسهیل اجرای موفق هر فناوری می‌باشد. بر این اساس، هدف این پژوهش، شناسایی و اولویت‌بندی مراحل پیاده‌سازی نقشه راه فناوری بلاکچین در سازمان‌های سلامت‌محور می‌باشد.
روش: به‌منظور پالایش و ارزیابی تناسب مراحل مستخرج از ادبیات موضوع، از روش دلفی فازی استفاده‌ شده است. دسترسی به مطمئن‌ترین توافق گروهی خبرگان درباره موضوعی خاص است که با استفاده از پرسشنامه و نظرخواهی از خبرگان، به‌دفعات با توجه به بازخورد حاصل از آن‌ها صورت می‌پذیرد.
نتایج: پس از شناسایی و استخراج عوامل از طریق مطالعه مقالات مختلف و بومی‌سازی و تعیین میزان اهمیت متغیرها، با اعمال محدودیت وزنی در مدل، میزان موافقت خبرگان با هرکدام از مؤلفه‌ها اخذ شده و نقطه نظرات پیشنهادی و اصلاحی آن‌ها تقسیم‌بندی شده است. میانگین قطعی حاصل، نشان‌دهنده شدت موافقت خبرگان با هرکدام از عوامل پژوهش می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج نظرسنجی دیدگاه‌های خبرگان نشان می‌دهد که اولویت‌های رصد فناوری، شناسایی کاربرد فناوری بلاکچین در سازمان، شناسایی چالش‌های ساختاری، فنی، حقوقی و مالی، طراحی، رفع موانع حاکمیتی و بالادستی، سرمایه‌گذاری متناسب، همکاری زیرساخت قدیمی، جدید و افزایش عضویت دارای اهمیت بالا و اولویت‌های آموزش اولیه، شناسایی مزایای تحول دیجیتال و مزیت رقابتی، ذی اثران داخلی و خارجی و گسترش مدل کسب‌وکار به بخش‌های دیگر از اهمیت پایین‌تری برخوردار هستند.
متن کامل [PDF 880 kb]   (156 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: فناوری اطلاعات سلامت
دریافت: 1402/8/16 | پذیرش: 1402/10/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb