Zamanpour Barkousaraei M, Mohseni Azghandi M, Godarzi G. Identifying and Prioritizing the Effective Factors in Commercialization of Mobile Health. jhbmi 2018; 5 (1) :35-43
URL:
http://jhbmi.ir/article-1-270-fa.html
زمان پور بارکوسرائی مریم، محسنی ازغندی محمدرضا، گودرزی غلامرضا. شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر تجاری سازی سلامت همراه. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1397; 5 (1) :35-43
URL: http://jhbmi.ir/article-1-270-fa.html
کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد واحد تهران شمال، تهران، ایران
چکیده: (6049 مشاهده)
مقدمه: سلامت همراه، فعالیت ها و عملیات پزشکی پشتیبانی شده توسط تلفن همراه است که به مثابه دستیار دیجیتالی برای اطلاع رسانی و خدمات بهداشتی، درمانی و شخصی عمل می کند. تجاری سازی سلامت همراه یک پدیده جهانی است و بسیاری از نظام های بهداشتی جهان تحت تاثیر آن قرار دارند. به همین جهت در این پژوهش سعی بر آن نمودیم تا عوامل موثر بر تجاری سازی سلامت همراه را اولویت بندی کنیم.
روش: در این تحقیق با بررسی برخی از تحقیقات انجام شده مرتبط با حوزه تجاری سازی سلامت همراه، 31 شاخص اصلی موثر در تجاری سازی سلامت همراه شناسایی شد. پس از نظرسنجی از خبرگان و انجام تحلیل عاملی اکتشافی، این 31 شاخص در 6 بعد دسته بندی و با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی رتبه بندی شدند.
نتایج: به ترتیب عوامل بدست آمده عبارتند از: توسعه خدمات، مدیریت بازار، سازمان و فرآیندهای حقوقی، فناوری و زیرساخت، مالی و بسترهای کلان. آن چه در اولویت بندی پیشنهادی قابل توجه است، جامعیت شاخص های مدنظر در آن و توجه به ابعاد مختلف تجاری سازی می باشد.
نتیجه گیری: فارغ از اولویت بندی عوامل موثر بر فرایند تجاری سازی سلامت همراه، نکته مهم در این چارچوب اهمیت شاخص های همگرایی فناوری با ساختار اقتصادی حاکم بر ساختار بهداشت و درمان کشور، انطباق فناوری با زیرساخت های محوری سلامت کشور و نحوه ترفیع فناوری سلامت همراه می باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
سلامت همراه دریافت: 1396/11/3 | پذیرش: 1397/2/12