دوره 7، شماره 4 - ( 12-1399 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 452-445 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دکترای کامپیوتر، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران
چکیده:   (2353 مشاهده)
مقدمه: امروزه استفاده از سیستم ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی (PACS) در مراکز درمانی روز به روز در حال افزایش است. در این بین امنیت داده‌های بیماران مبتلا به COVID-19 در این سیستم و کنترل دسترسی به این دادهها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطالعه به ارزیابی وضعیت امنیت سیستم‌های ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی جهت ثبت داده‌های بیماران COVID-19 در مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان پرداخته شد.
روش: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که در سال 1399 انجام شد. جامعه پژوهش مسئولین فناوری اطلاعات در مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان بودند. داده‌های پژوهش با استفاده از چک ‌لیست IHS HIPAA Security Checklist برای سه نوع سیستم PACS در 12مرکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان جمع‌آوری گردید. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS نسخه 24 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون رگرسیون خطی برای سنجش ارتباط بین ابعاد مدیریتی، فیزیکی و فنی سیستم تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: در این مطالعه 50% از شرکت‌کنندگان زن و 58% از آنان دارای سابقه کار بالای 5 سال بودند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد بیشترین چالش در بعد فنی و کمترین چالش در بعد فیزیکی بود. بین ابعاد مدیریتی و فیزیکی (0/05 P<) ارتباط معنی‌داری وجود داشت.
نتیجه‌گیری: وضعیت امنیت در سیستم‌های PACS دارای نقاط ضعفی است که برنامه‌ریزی جهت تدوین قوانین لازم پیرامون امنیت دسترسی به داده‌های بیماران مبتلا به COVID-19 و رعایت آن توسط شرکت‌های پشتیبان سیستم‌، آموزش کاربران، کنترل دسترسی و مدیریت خطر لازم و ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 747 kb]   (719 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: امنیت، محرمانگی و حریم خصوصی اطلاعات در حوزه سلامت
دریافت: 1399/4/26 | پذیرش: 1399/5/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.