دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 215-201 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeeli Gohari E, Zarifzadeh S, Hasanvand S. A Hybrid Method for Query Recommendation in Recommender Systems . jhbmi 2017; 4 (3) :201-215
URL: http://jhbmi.ir/article-1-234-fa.html
اسماعیلی گوهری الهام، ظریف‌زاده سجاد، حسنوند سعید. روشی ترکیبی به‌منظور توصیه پرس‌وجوهای پزشکی در سیستم‌های توصیه‌گر. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1396; 4 (3) :201-215

URL: http://jhbmi.ir/article-1-234-fa.html


دکترای مهندسی کامپیوتر، استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
چکیده:   (6522 مشاهده)
مقدمه: رشد روزافزون اطلاعات موجود در اینترنت و سربار زیاد اطلاعاتی، چالش مهمی برای کاربران در جهت دسترسی به اطلاعات موردنیازشان ایجاد کرده است. امروزه توصیه‌گرهای پرس‌وجو به یک جزء جدایی‌ناپذیر سیستم‌های بازیابی اطلاعات تبدیل شده‌اند. یکی از کاربردهای این توصیه‌گرها در زمینه علوم پزشکی است. این سیستم‌ها با به کارگیری فرایندهای شخصی‌سازی سعی در تسکین مشکل سرریز اطلاعات در وب و سرعت بخشیدن به جستجوی اطلاعات پزشکی کاربران دارند.
روش: این پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی است. در این پژوهش سعی شد با استفاده از ویژگی‌های محتوایی پرس‌وجوها و نتایج جستجو روشی ارائه شود که ضمن حفظ ارتباط معنایی با پرس‌وجوی اصلی، کاربران را سریع‌تر به نیازهای اطلاعاتی‌شان برساند. به منظور خوشه‌بندی پرس‌وجوها از الگوریتم K-means استفاده شد. پیاده‌سازی روش پیشنهادی با استفاده از زبان برنامه‌نویسی جاوا و نرم‌افزار NetBeans IDE صورت گرفت.
نتایج: با توجه به سیستم پیشنهادی، استفاده توامان از ویژگی‌های ساختاری پرس‌وجوها و نتایج جستجو حاوی اطلاعاتی مفیدی برای تشخیص پرس‌وجوهای مشابه است. از آن‌جا که امکان وجود کلمات چندمعنا در پرس‌وجوی کاربران وجود دارد، استفاده از نتایج جستجو می‌تواند در امر تشخیص هدف کاربر از پرس‌وجو مفید باشد.
نتیجه­ گیری: نتایج حاصل از ارزیابی روش پیشنهادی با دادگان واقعی مربوط به موتور جستجوی بومی پارسی‌جو، بیانگر مؤثر بودن این روش در بهبود دقت توصیه نسبت به سایر روش‌‌ها است. طبق ارزیابی‌های انجام‌شده، دقت سیستم پیشنهادی برابر با 24/77% است که در مقایسه با مطالعات مطرح در این زمینه، 10% بهبود داشته است.

 
متن کامل [PDF 1199 kb]   (2930 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سیستمهای بازیابی اطلاعات و سیستمهای پردازش زبان طبیعی
دریافت: 1396/7/6 | پذیرش: 1396/9/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb