دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1397 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Delaram Z, Safaei A, Atashi A. Conceptual Modeling and Evaluation of Tele- Psychotherapy System based on Self-inventory for Patients with Depression. jhbmi 2018; 5 (1) :1-11
URL: http://jhbmi.ir/article-1-274-fa.html
دل ارام زینب، صفائی علی اصغر، آتشی علیرضا. مدل‌ مفهومی و ارزیابی سامانه پایش ازراه دور روان‌درمانی مبتنی بر خود گزارش‌دهی برای بیماران مبتلا به افسردگی . مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1397; 5 (1) :1-11

URL: http://jhbmi.ir/article-1-274-fa.html


کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (5529 مشاهده)
مقدمه: ناهنجاری‌های روحی و روانی آمار شیوع قابل توجهی در جهان و به خصوص در کشورهای در حال توسعه، مانند ایران، داشته و نیازمند به‌کارگیری و توسعه تهمیدات مختلف تشخیص، درمان، پایش و مراقبت می‌باشند. با توجه به ماهیت پایش ناهنجاری‌های روانی و به ویژه روش آزمون‌های خودگزارش‌دهی، می‌توان از قابلیت‌های دوراپزشکی برای پایش از راه دور مبتلایان به اینگونه ناهنجاری‌ها استفاده نمود. هدف این مطالعه طراحی و مدل‌سازی سامانه پایش از راه‌دور روان درمانی مبتنی بر خودگزارش‌دهی برای ناهنجاری افسردگی می‌باشد.
روش: در این مطالعه، ابتدا از طریق مرور متون و مشاهده سامانه‌‌های مشابه، مصاحبه با متخصصان روان پزشکی بیمارستان شهید بهشتی کرمان، پرستاران و بیماران این مرکز و ارائه و تحلیل پرسشنامه، نیازمندی‌های چنین سامانه‌ای احصاء شد و در قالب نمودارهایی نظیر کلاس و مورد کاربرد در UML2.0 ارائه شد. برای ارزیابی مدل از دو راهبرد ارزیای مبتنی بر سناریو و شبیه‌سازی استفاده شد.
نتایج: با بررسی 33 مطالعه مشابه و 45 وب سایت مربوط به سامانه‌های مشابه، 7 زیرسامانه حساب کاربری، آموزش، مشاوره، درمان، پایش، امور مالی و ارتباطات با تعاریف کامل آیتم‌های نیازمندی مربوطه تعریف و فهرست شدند و اقسام ارتباطات توسط نمودارهای UML ارائه گردید. همچنین در گام اول ارزیابی از بین 20 سناریو، سناریوی نهایی توسط متخصصان تصویب شد. شاخص‌های شبیه‌سازی نشان دهنده بهره‌وری بالای سامانه است.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از ارزیابی سامانه پیشنهادی نشان می‌دهد که سامانه پیشنهادی از نظر معیارهای کیفی عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده و تمام نیازمندی‌های کارکردی مورد انتظار را پوشش داده است.
متن کامل [PDF 1000 kb]   (1760 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پزشکی راه دور
دریافت: 1396/11/14 | پذیرش: 1397/3/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb