دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1397 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 347-337 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Foroozandeh E, Derakhshan-Barjoei P, Bahadorzadeh M. Investigation the Effect of Emotional Control and Extroversion on Severity of Central Serous Retinopathy in Patients Using fuzzy logic algorithm. jhbmi 2018; 5 (3) :337-347
URL: http://jhbmi.ir/article-1-299-fa.html
فروزنده الهام، درخشان برجویی پویا، بهادر زاده مژده. بررسی تأثیر کنترل هیجانی و برونگرایی بر شدت اثر رتینوپاتی سروز مرکزی در بیماران توسط الگوریتم منطق فازی. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1397; 5 (3) :337-347

URL: http://jhbmi.ir/article-1-299-fa.html


دکتری مهندسی برق مخابرات، استادیار گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، ایران
چکیده:   (4717 مشاهده)
مقدمه: رتینوپاتی سروز مرکزی یکی از بیماری های چشم است که یکی از ریسک فاکتورهای آن استرس روانی است. هدف این پژوهش مقایسه کنترل هیجانی و برون گرایی در زنان و مردان مبتلا به رتینوپاتی و بررسی رابطه بین این دو متغیر بود. تلاش شد تا با محاسبات منطق فازی، تأثیر نسبی کنترل هیجانی و برون گرایی بر حالت و شدت رتینوپاتی، محاسبه گردد.
روش: این مطالعه از نوع همبستگی بود و پس از انتخاب نمونه به روش در دسترس، با حجم 50 بیمار (40 مرد) از بیمارستان های چشم پزشکی اصفهان، برای گردآوری داده ها، از دو پرسشنامه کنترل هیجان Roger و Najarian و آزمون پنج عاملی شخصیت استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد بین زنان و مردان تفاوت معناداری از نظر کنترل هیجانی و برون گرایی وجود ندارد. برون گرایی با خرده مقیاس فرعی بازداری هیجانی همبستگی منفی(0/36-=r و 0/009=P )و با کنترل خوش خیم همبستگی مثبت دارد (0/38=r و 0/006=P) با توجه به تناظر پارامترهای ورودی و خروجی و تحلیل آنها بر حسب تأثیر بر روی رتینوپاتی توسط الگوریتم منطق فازی، نتیجه چشم گیری در بررسی همبستگی مشاهده شد. نتایج فازی با توجه به تبعیت از قوانین نوشته شده موتور استنتاج فازی بر حسب دو پارامتر ورودی میزان تأثیر بر این بیماری را به صورت خوبی در دسته بندی فازی نمایش داد.
نتیجه گیری: علاوه بر بررسی دو متغیر مهم شخصیتی در رتینوپاتی، الگوریتم فازی مناسبی برای پیش بینی شدت بیماری بر اساس میزان تأثیر بازداری هیجانی و برون گرایی بیماران ارائه و با ارزیابی و اعمال قوانین فازی پیشنهاد شده این میزان تأثیر ارزیابی شد.
متن کامل [PDF 1334 kb]   (1956 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: هوش مصنوعی در حوزه سلامت
دریافت: 1397/1/27 | پذیرش: 1397/6/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb