Hoseini Z, Moayedi F, Dashti E. Evaluation and Prediction of the Impact of Parasite Waves and Cell Phone Use by Pregnant Mothers on the Volume of Amniotic Fluid based on Data Mining Algorithms. jhbmi 2019; 6 (3) :243-254
URL:
http://jhbmi.ir/article-1-355-fa.html
حسینی زهرا، مویدی فاطمه، دشتی سید ابراهیم. ارزیابی و پیشبینی تأثیر امواج پارازیتها و استفاده از موبایل در مادران باردار بر میزان آب دور جنین بر مبنای الگوریتم های دادهکاوی. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1398; 6 (3) :243-254
URL: http://jhbmi.ir/article-1-355-fa.html
دکتری مهندسی کامپیوتر، استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، مجتمع آموزش عالی لارستان، لار، ایران
چکیده: (5000 مشاهده)
مقدمه: امروزه اثرات ناشی از استفادههای مکرر از موبایل باعث بروز مشکلاتی گردیده است. این امواج موجب ایجاد اختلالاتی در عملکرد سیستمهای مختلف بدن انسان و حتی جنین در حال رشد شده است. در این تحقیق با استفاده از تکنیکهای دادهکاوی به این سؤال پاسخ داده شد که تأثیر استفاده مادران باردار از موبایل و اینترنت بر کم شدن میزان آب دور جنین چگونه است؟
روش: در فاز اول طراحی پرسشنامه و ارزیابی آن توسط متخصصین زنان، زایمان و مخابرات صورت گرفت. پرسشنامه شامل سؤالاتی مانند میزان مکالمه با تلفن همراه در طول روز، استفاده از اینترنت، وای فای و... است. پس از جمعآوری داده و پیش پردازش آنها با الگوریتم Perdictive Apriori تأثیر ویژگیهای ذکر شده بر کم شدن میزان آب دور جنین بررسی و قوانین انجمنی مناسب استخراج شد. سپس با استفاده از دستهبندیهای مختلف به پیشبینی بروز این خطر پرداخته شد.
نتایج: این امر موجب آگاهی زودهنگام پزشک و بیمار شده که میتواند با تغییر سبک زندگی در نحوه استفاده مادران از موبایل و بروز این مشکل جلوگیری به عمل آورد. الگوریتم SVM موفق به کسب بهترین نتیجه با دقتی برابر با %80 شد.
نتیجهگیری: مهمترین قانون نشان داد در صورتی که مادران باردار، بالای 6 ساعت در روز از تلفن همراه و 4 ساعت به بالا از اینترنت و 8 ساعت به بالا اینترنت با وای فای روشن استفاده نمایند، حتماً آب دور جنین آنها کم خواهد بود. همچنین روش پیشنهادی قابلیت پیشبینی بروز این خطر در شرایط کنونی مادران باردار را دارا میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
داده کاوی دریافت: 1397/8/11 | پذیرش: 1398/4/22