دوره 7، شماره 4 - ( 12-1399 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 434-425 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh I, Gorouhi M A, Aghaei Afshar A, Mirr I. Design and Development of a Mobile-Based Application for Identification, Prevention, and Control of Head Lice and Survey of User Satisfaction. jhbmi 2021; 7 (4) :425-434
URL: http://jhbmi.ir/article-1-493-fa.html
علیزاده اسماعیل، گروهی محمد امین، آقایی افشار عباس، میر ایمان. طراحی و ایجاد نرم‌افزار مبتنی بر تلفن همراه جهت شناسایی، پیشگیری و کنترل شپش سر و بررسی میزان رضایتمندی کاربران آن. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1399; 7 (4) :425-434

URL: http://jhbmi.ir/article-1-493-fa.html


دکترای تخصصی حشره‌شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین، دانشیار، مرکز تحقیقات لیشمانیوز، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (2344 مشاهده)
مقدمه: استفاده از تلفن همراه یکی از روش‌های بالا بردن دانش و آگاهی افراد است. این مطالعه با هدف طراحی و ایجاد نرم‌افزار مبتنی بر تلفن همراه «شناسایی، پیشگیری و کنترل شپش سر» و همچنین بررسی میزان رضایتمندی از این نرم‌افزار آموزشی را در بین کاربران مورد بررسی قرار داده است.
روش: این مطالعه توصیفی- مقطعی در دو مرحله طراحی و ایجاد نرم‌افزار آموزشی شپش سر و بررسی میزان رضایتمندی با استفاده از پرسشنامه الکترونیکی در بین 140 نفر از کاربران انجام شد. در نهایت داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS نسخه 24 و با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی تحلیل شدند.
نتایج: یافته‌های توصیفی این مطالعه نشان داد که 61/4 درصد کاربران شرکت کننده در مطالعه زن، 45/8 درصد در گروه سنی 20 تا 30 سال و 42/1 درصد دارای مدرک تحصیلی دیپلم بودند. همچنین یافته‌ها نشان داد که بیش از 95 درصد فهم مطالب علمی موجود در نرم‌افزار را آسان و اطلاعات ارائه شده در آن را به روز می‌دانستند. به طور کلی نتایج نشان داد که 81 درصد از کاربران در این پژوهش استفاده از این نرم‌افزار آموزشی را نسبت به مطالعه متون در هنگام مواجهه با مشکل آلودگی شپش سر ترجیح می‌دادند و تأثیر استفاده از اطلاعات آموزشی این نرم‌افزار مبتنی بر تلفن همراه در سطح بالایی (61 درصد) گزارش شد.
نتیجه‌گیری: استفاده از این نرم‌افزار آموزشی به جامعه هدف از جمله خانواده‌های درگیر شپش سر، معلمین مدارس، کارشناسان مراکز بهداشتی و دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 1059 kb]   (1272 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت همراه
دریافت: 1399/2/6 | پذیرش: 1399/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb