دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 121-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeeli Gohari R, Esmaeeli Gohari E, Shafiei M. Detection of Crimean-Congo Fever Using C4.5 Decision Tree. jhbmi 2017; 4 (2) :108-121
URL: http://jhbmi.ir/article-1-225-fa.html
اسماعیلی گوهری رضا، اسماعیلی گوهری الهام، شفیعی مهدی. تشخیص بیماری تب کریمه‌کنگو با استفاده از درخت تصمیم C4.5. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1396; 4 (2) :108-121

URL: http://jhbmi.ir/article-1-225-fa.html


2. کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران.
چکیده:   (6159 مشاهده)
مقدمه: با شروع فصل تابستان، بیماری بین انسان و حیوان، یعنی تب کریمه‌کنگو به سرعت شیوع پیدا می‌کند. تشخیص این بیماری با استفاده از آزمایش‌های لازم، در کمترین حالت زمانی حدود یک هفته به طول می‌انجامد. روش‌های داده‌کاوی و یادگیری ماشین متعددی برای ایجاد مدل‌های پیشگویی‌کننده جهت شناسایی افراد در معرض خطر وجود دارد. در این پژوهش از درخت تصمیم C4.5 به دلیل سادگی و کارآمدی‌‌اش به منظور تشخیص این بیماری استفاده شده است.
روش: این پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی است. در این پژوهش از داده‌های مربوط به افراد مظنون به بیماری تب کریمه‌کنگو استفاده شد. این داده‌ها در یک دوره‌ 4 ساله از سال 1393 از مراکز درمانی کشور جمع‌آوری شد. این پایگاه‌ داده شامل 965 رکورد و 28 ویژگی است. ابتدا با استفاده از روش انتخاب ویژگی برنامه‌نویسی درجه دو، متغیرهای مؤثر و تأثیرگذار بر مدل انتخاب و سپس درخت تصمیم C4.5 با به ‌کارگیری متغیرهای ورودی و تعیین متغیر هدف ایجاد گردید. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها به کمک نرم‌افزار Matlab صورت گرفت.
نتایج: با توجه به مدل مشخص شد که متغیرهایی همچون تب، خون‌ریزی، شروع ناگهانی علائم، افزایش آنزیم‌های کبدی، افزایش بیلی روبین توتال، کاهش هموگلوبین، Hematuria، Leukocytosis، Proteinuria و Leukopenia بیشترین تأثیر را در تشخیص به این بیماری دارند.
نتیجه­ گیری: نتایج نشان می‌دهد که معیار حساسیت مدل پیشنهادی، 95‌% و معیار تشخیص آن 50‌% است که در مقایسه با مطالعات انجام‌شده دیگر در حوزه داده‌کاوی پزشکی، از اثربخشی قابل قبولی در تشخیص این بیماری برخوردار است.

 
متن کامل [PDF 1128 kb]   (4275 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: داده کاوی
دریافت: 1396/5/1 | پذیرش: 1396/6/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb