دوره 9، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 243-230 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Modares Torbati M, Kazemi doust Demochali S, Farzinfard M, Bagheri M, Bagheri H, Arabfard M. Design and Implementation of a Review Management System in the Field of Medicine and Health. jhbmi 2023; 9 (4) :230-243
URL: http://jhbmi.ir/article-1-747-fa.html
مدرس تربتی مهران، کاظمی دوست دموچالی صادق، فرزین فرد منصور، باقری مرتضی، باقری حسن، عرب فرد مسعود. طراحی و پیاده‌سازی سامانه مدیریت پژوهش‌های مروری در حوزه پزشکی و سلامت. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1401; 9 (4) :230-243

URL: http://jhbmi.ir/article-1-747-fa.html


دکتری بیوانفورماتیک، استادیار مرکز تحقیقات آسیب‌های شیمیایی، انستیتو سیستم بیولوژی و مسمویتها، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران
چکیده:   (1064 مشاهده)
مقدمه: رشد روز‌افزون علوم و به تبع آن پژوهش‌های تخصصی حوزه بهداشت و درمان، پژوهشگران را با مشکل عدم تسلط بر مدیریت مطالعات مواجه نموده است. پژوهش‌های مروری ، برای پژوهشگر‌ان این امکان را فراهم می‌آورد که با صرف زمان و هزینه پایین‌تر به حجم قابل قبول و دسته‌بندی شده‌ای از اطلاعات دسترسی پیدا کرده و بتوانند به مغز اصلی پژوهش‌ها دست یابند. نگارش این پژوهش‌ها کار بسیار دشواری است، زیرا نیازمند دانش عمیق در حوزه خاص و همچنین بررسی تعداد بالای مطالعات برای یافتن و تجمیع اطلاعات مناسب است. هدف این مطالعه طراحی و پیادهسازی سامانه مدیریت بانک اطلاعاتی پژوهش‌های مروری در حوزه پزشکی و سلامت میباشد.
روش: این مطالعه کاربردی در سال ۱۴۰۱ با توسعه یک سامانه نرم‌افزاری انجام شده است. طراحی و پیاده‌سازی این سامانه در 3 مرحله ۱) تجزیه و تحلیل ۲) طراحی و پیاده‌سازی ۳) آزمایش و رفع مشکل (پیاده‌سازی نمونه موردی) صورت گرفته شده است. این سامانه با استفاده از فریم‌ورک‌های مبتنی بر JavaScript، Angular در سمت Front-End و نیز Node.JS در سمت Back-End پیاده‌سازی شده است. در مرحله نهایی سامانه با آزمایش یک پژوهش واقعی آزمون شده و نواقص و مشکلات مرتفع گردید.
نتایج: در فرآیند آزمون سامانه این نتیجه حاصل شد که این سامانه می‌توان دقت در فرآیند مربوط به ورود اطلاعات را بسیار افزایش دهد و همچنین تحلیل نتایج را برخط و با سرعت و دقت بالایی انجام داد.
نتیجه‌گیری: نتایج تحلیل حاضر می‌تواند به سیاستگذاران جهت قانونگذاری مناسب و به مدیران کسب‌وکارها جهت رفع مشکلات شناسایی شده و افزایش اعتماد و رضایت کاربران کمک نماید.
متن کامل [PDF 1493 kb]   (791 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مدیریت اطلاعات سلامت
دریافت: 1401/10/27 | پذیرش: 1401/11/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb