دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 62-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarafi Nejad A, Saeid A, Mohammed Rose I, Rowhanimanesh A. Modeling a Data Mining Decision Tree and Propose a New Model for the Diagnosis of Skin Cancer by Immunohistochemical Staining Methods. jhbmi 2014; 1 (1) :54-62
URL: http://jhbmi.ir/article-1-62-fa.html
صرّافی نژاد افشین، سعید امیرحسین، محمد رز عیسی، روحانی منش علیرضا. مدلسازی درخت تصمیم گیری بر اساس روشهای داده کاوی و پیشنهاد یک مدل جدید در تشخیص سرطان پوست با دو روش رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1393; 1 (1) :54-62

URL: http://jhbmi.ir/article-1-62-fa.html


گروه انفورماتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خراسان رضوی، ایران
چکیده:   (20821 مشاهده)

مقدمه: شیوه‌های نوین تشخیصی، نظیر رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمیایی در سرطان پوست به متخصصان کمک می کند تا با اطمینان بیشتر و در زمان کوتاه تر به تشخیص برسند. هدف از این مطالعه، مقایسه یک روش مبتنی بر درخت تصمیم، برای تشخیص افتراقی دو نوع سرطان پوست (سرطان سلول های بازال و سرطان سلول های سنگفرشی) بر اساس نتایج سه روش رنگ آمیزی می باشد.
روش: در حوزه داده کاوی و با استفاده از نرم افزارهای SPSS.V19 و Clementine.V12 با روش های مدل سازی درخت تصمیم گیری CART و CHAID، داده های مربوط به 60 بیمار مبتلا به سرطان پوست مربوط به کشور مالزی بررسی شد. سه روش رنگ-آمیزی BCL2 و (Galectin-3(C و (Galectin-3(N برای تشخیص، وارد مدل شدند. بهترین متغیر پیش گویی کننده برای ساخت درخت، شناسایی و با مدل پژوهشگر-ساخته دیگری بر مبنای مقادیر بحرانی حاصل از ROC Curve Analysis و نتایج پاتولوژی مقایسه شد.
نتایج: در مدل ترکیبی حاصل، میزان حساسیت و ویژگی تشخیص برای BCC به ترتیب 1/82 و 100 درصد، برای SCC به ترتیب 100 و 8/82 درصد، دقت کلی مدل 38/90 درصد، ارزش اخباری مثبت (PPV)برای تشخیص SCC و BCC به ترتیب 1/82 و 100 درصد و نسبت درست‌نمایی مثبت (PLR) برای BCC و SCC به ترتیب 8/5 و 5/5 به دست آمد.
نتیجه‌گیری: مدل درخت تصمیم گیری بر اساس دو روش رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی در سرطان پوست، می تواند در تشخیص این دو بیماری بدخیم کمک کند و زمینه تحقیقات بیشتر را فراهم آورد.

متن کامل [PDF 696 kb]   (10906 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/8/14 | پذیرش: 1393/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb